Foto: EPA/LETA
Pēc traģiskās zemestrīces Čīlē valsts olimpiskā komanda nepiedalīsies XXI Ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, vēsta masu mediji.

Sestdienas rītā Čīli skara 8,8 balles smaga zemestrīce, kas satricināja lielāko daļu valsts teritorijas.

Komandas pārstāvis Luiss Alberto Santa Kruss svētdienas rītā paziņoja, ka visa komanda vēlas pēc iespējas ātrāk nokļūt mājās pie saviem radiniekiem, lai būtu kopā ar viņiem.

Vankūveras Olimpiādē Čīli pārstāvēja trīs slēpotāji - Noela Barona, Mau Gajmē un Horhe Mandru. Visi trīs sportisti sacesības ir beiguši, tāpēc atteikties no kāda starta viņiem nevajadzēs.

Santa Kruss pastāstīja, ka daži no sportistiem nevarēja sazvanīt savus ģimenes locekļus, lai noskaidrotu vai viņiem viss ir kārtībā.

Pie Čīles krastiem zemestrīce notika sestdien pulksten 8:34 pēc Latvijas laika. Tās epicentrs atradās 100 kilometru attālumā uz ziemeļrietumiem no Čīles pilsētas Čiljanas 35 kilometru dziļumā.

ASV Ģeoloģijas dienests informē, ka 7 – 7,3 balles pēc Rihtera skalas stipri pazemes grūdieni ar epicentru Klusajā okeānā 29 kilometru dziļumā reģistrēti 5:31 no rīta pēc vietējā laika (pēc Latvijas laika - piektdien 22:31) netālu no Japānas dienvidos esošās Okinavas salas.

84 kilometru attālumā no zemestrīces centra atrodas Okinavas prefektūras lielākā pilsēta – Naha. Mediji informē, ka Japānā izsludināts brīdinājums par cunami draudiem. Japānas ģeoloģijas dienesti precizē, ka brīdinājums izsludināts tikai Okinavas prefektūrā. Tiek lēsts, ka cunami viļņi neizraisīs būtiskus postījumus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!