Foto: F64
Dānija Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā piektdien Bratislavā atteicās no nodoma kandidēt uz 2016.gada pasaules čempionāta (PČ) sarīkošanu, toties konkurēs ar Latviju cīņā par turnīra uzņemšanu vienu gadu vēlāk.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans IIHF kongresā apstiprināja apņemšanos 2017.gadā PČ sarīkot Latvijā. Pieteikumu uzņemt Rīgā pasaules spēcīgākās hokeja valstsvienības LHF iesniedza jau pirms kongresa, informēja IIHF. Pirmo un līdz šim vienīgo reizi Latvijā pasaules čempionāts notika 2006.gadā.

Lēmumu par 2017.gada PČ norises vietu plāno pieņemt nākamajā IIHF gadskārtējā kongresā.

Dānijā PČ piedāvā uzņemt divās pilsētās - Kopenhāgenā un Herningā. No pretenzijām uz 2016.gada PČ Dānija atteicās, lai vēl jo nopietnāk konkurētu cīņā par rīkotāju tiesībām 2017.gadā, teica Dānijas Hokeja federācijas prezidents Henriks Bahs Nilsens.

No plāniem sarīkot 2016.gada PČ atteicās Ukraina, kas savu pieteikumu mērķēs uz 2018.gadu vai vēl vēlāku laiku, jo grib izvērtēt iespējas uzņemt hokeju Doņeckā. Iepriekš iesniegtajā 2016.gada pieteikumā Ukraina visas čempionāta spēles piedāvāja aizvadīt Kijevā.

Jau ziņots, ka 2012. un 2013.gadā PČ kopīgi rīkos Zviedrija un Somija, 2014.gadā rīkotāju gods paredzēts Baltkrievijai, savukārt 2015.gadā organizatoru pienākumus uzņemsies Čehija. Pret PČ rīkošanu Baltkrievijā gan iebilst vairākas Eiroparlamenta augsta ranga amatpersonas, norādot uz nedemokrātisko valsts režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!