Foto: Reuters/Scanpix
Par spīti sagrāvei pasaules čempionāta (PČ) spēlē pirmdien Bratislavā, Dānijas izlases galvenais treneris Pērs Bekmans uzskata, ka viņa vadītā komanda aizvadījusi 30 labākās minūtes šajā gadā.

TV3 Play

Latvijas hokeja izlases pēdējie pretinieki pirmajā posmā dāņi pirmdien Bratislavā zaudēja Čehijai ar 0:6. Mača liktenis izšķīrās otrās trešdaļas vidū, kad čehi trīs minūšu laikā iemeta četras ripas, no 1:0 panākot 5:0.

"Uzskatu, ka mēs aizvadījās 30 labākās minūtes šogad. Otrajā trešdaļā mums bija divi vairākumi, kurus neizmantojām, bet paši ātri ielaidām vēl divus vārtus. Ar to mums spēle arī beidzās," preses konferencē pēc cīņas sacīja dāņu treneris.

Dānijai šis bija otrais zaudējums čempionātā pēc neveiksmes pirmajā cīņā pret Somiju (1:5). Pērn dāņi pasaules čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā, bet līdz šim Bratislavā nav parādījuši līdzvērtīgu sniegumu.

Tam par iemeslu varētu būt izmaiņas sastāvā, jo salīdzinājumā ar 2010. gadu viņiem komandā ir desmit jauni spēlētāji, bez tam nav trīs iepriekšējā čempionāta uzbrukuma līderu - Petera Regina, Fransa Nielsena un Larsa Ellera, kuri šosezon spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos.

Latvijas un Dānijas izlases tiksies trešdien 4. maijā un šī cīņa būs izšķirošā par iekļūšanu nākošajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!