Foto: F64
Pēc Latvijas izlases zaudējuma Krievijas komandai Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā mūsu valstsvienības treneris Georgs Dikeulaks uzslavēja savas spēlētājas un norādīja, ka turnīrs vēl nav beidzies, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Neko nevaru pārmest savai komandai, jo visas spēlētājas centās un darīja, kas bija viņu spēkos. Diemžēl spēles lielā nozīme un lielā vēlme nospēlēt labi pārāk spieda uz prātiem, un mums laikam pietrūka pieredzes, lai ar to tiktu galā," saka Latvijas izlases treneris. "Krievijas komanda uzbrukumā spēlēja ļoti gudri un, lai arī mēs centāmies mainīt aizsardzību, lai pretinieces apturētu, viņu metienu procents bija pārāk augsts. Turklāt ik reizi, kad mums izdevās labs darbs, Marija Stepanova ar savām septiņām atlēkušajām bumbām pie mūsu groza atvēsināja cerības."

"Taču turnīrs turpinās un izcīnīt 5.vietu būs tas pats, kas izcīnīt medaļas. Jāatgūstas un jācīnās tālāk. Astoņas komandas, kas tikušas līdz Lodzai, ir spēkos ļoti līdzīgas, un spēļu rezultātus izšķirs sīkas detaļas. Mums jāatrod tās, kas palīdzēs uzvarēt nākamajās divās spēlēs," norāda Dikeulaks.

To, cik smaga un svarīga šī spēle bija abām komandām, uzsver arī uzvarētāju, Krievijas izlases treneris Boriss Sokolovskis. ""Spēle bija ļoti grūta. No Latvijas gaidīju augstas kvalitātes basketbolu, jo ar šo komandu nesen spēlējām pārbaudes turnīrā. Toreiz uzvaru izrāvām pēdējā brīdī, bet šodien cīņa bija vēl smagāka," pretinieču treneris uuzslavēja Latvijas komandu. "Latvijas komandas vadītāji bija ļoti labi izpētījuši mūsu vājās vietas aizsardzībā un prasmīgi tās izmantoja. Visu cieņu manam kolēģim un pretiniekam Džordžam, tomēr šodien veiksme bija mūsu pusē. Čempionāta sākumā mūsu komandu vajāja dažādas problēmas, bet tagad varu teikt, ka turnīrs mums tikai sākas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!