Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks pirms Eiropas čempionāta finālturnīra uzskata, ka valstsvienības galvenie "ieroči" būs agresīva aizsardzība un komandas spēle, informē Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas basketbolistes ceturtdien agri no rīta dosies uz Poliju, kur jau sestdien sāksies 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs. Latvijas izlase priekšsacīkstēs tiksies ar Dikeulaka dzimtenes Grieķijas basketbolistēm (18.junijā pulksten 13:30 pēc Latvijas laika), Franciju (19.jūnijā pulksten 21:30) un Horvātiju (20.jūnijā pulksten 16:00).

Pirms došanās uz nozīmīgo turnīru, kurā sāksies cīņa par ceļazīmēm arī uz Londonas olimpiskajām spēlēm, treneris atzina, ka komanda ir labi sagatavojusies. "Ir divi ļoti svarīgi aspekti – pirmkārt, mums jāspēlē no sirds un, otrkārt, jāspēlē komandas basketbols. Tas ir ļoti svarīgi, jo mūsu sastāvā nav basketbolistes, kura potenciāli var kļūt par rezultatīvāko visā čempionātā. Jāspēlē komandas spēle. Taču noteikti būs vajadzīgas spēlētājas, kuras spēj pieņemt lēmumus sarežģītās situācijās."


Sagatavošanās procesā trenerim nav bijuši sarežģīti lēmumi, jo "nekādi brīnumi nenotika, tāpēc pieņemt lēmumus par sastāvu bija relatīvi vienkārši".

Runājot par pretiniecēm, Dikeulaks norādīja, ka visas ir ļoti spēcīgas. "[Grieķijai] ir tā pati komanda, tās pašas astoņas pamatspēlētājas, kuras devušas rezultātu 4-5 pēdējos gadus, tie paši trumpji, tās pašas problēmas un trūkumi. Patiesībā šajā līmenī visas komandas citas citu pazīst ļoti labi un nav pat tik svarīgi, ka pats esmu strādājis ar šo komandu. Tiesa, visi treneri cenšas pēdējā brīdī sagādāt kādu pārsteigumu. Arī mēs to darīsim, bet detaļas, protams, neizpaudīšu."

"Francijas izlase, manuprāt, ir čempionāta galvenā favorīte. Visas labākās basketbolistes ir ierindā, ilgus gadus bijis stabils sastāvs. Savukārt Horvātijas izlase ir ļoti bīstama. Neviens tai īpaši netic, bet horvātietes pērn kvalifikācijas turnīrā divreiz uzvarēja iepriekšējā čempionāta sesto komandu Itāliju, kā arī tagad labi aizvadījušas pārbaudes mačus," uzskata Dikeulaks. "Taču es nedalu komandas labās un sliktās. Vairāk pievēršu uzmanību katras konkrētajām priekšrocībām un trūkumiem. Ja pratīsim izmantot savus trumpjus un pretinieču vājās vietas – varēsim uzvarēt."

"Mums ļoti agresīvi jāspēlē aizsardzībā, kā arī ātri un gudri jādarbojas uzbrukumā. Un jāspēlē no sirds. Nevienai komandai nav mūžīga līguma ar Laimes māti, bet katrai spēlētājai ir līgums ar savu sirdi. Kā tas tiks pildīts, tās būs rezultāts," piebilda treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!