Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura otrdien nolēma disciplīnas pārkāpumu dēļ no valstsvienības kandidātu saraksta atskaitīt Kasparu Bērziņu, vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Basketbola savienība.

Sīkāk par Bērziņa atskaitīšanas iemesliem netiek ziņots.

Līdz ar Bērziņa atskaitīšanu praktiski zināms valstsvienības saraksts dalībai Eiropas čempionātā, kas 7.septembrī sāksies Polijā. Tagad kandidātu sarakstā ir palikuši 12 spēlētāji – tik, cik drīkst pieteikts dalībai Eiropas čempionātā. Pagaidām nav zināms, vai kandidātu pulkā nepilnu nedēļu pirms Eiropas čempionāta sākuma tiks iekļauts kāds cits spēlētājs.

Latvijas izlase pirmdien atgriezās no turnīra Turcijā, kur valstsvienība piedzīvoja trīs zaudējumus četrās spēlēs. Pēc pēdējā zaudējuma turnīrā Vācijai ļoti nepamierināts ar vairāku spēlētāju darbību laukumā bija Kemzura. Lietuviešu basketbola speciālists laikrakstam "Diena" norādīja, ka "diemžēl, ne visi ir tik labi cīnītāji, kā gribētos" un "daži spēlētāji nemāk klausīties... Citiem trūkst sirds".

Konkrētus vārdus Kemzura toreiz gan atteicās pieminēt, bet tagad netieši ir norādījis, ka viens no vainīgajiem ir Bērziņš.

Tā nav pirmā reize, kad Bērziņš saskaras ar disciplīnas pārkāpumiem. 2002.gadā Bērziņš, spēlējot Latvijas U-18 izlases sastāvā, tika pieķerts zagšanā Eiropas čempionāta laikā un vēlāk par to tika sodīts, bet skaļāku rezonansi toreiz lieta neizpelnījās.

Tāpat šī nav pirmā reize, kad Latvijas vīriešu basketbola izlase saskaras ar disciplīnas pārkāpumiem. Par disciplīnas neievērošanu tika runāts arī 2003.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Zviedrijā un arī pirms diviem gadiem "Eurobasket 2007" laikā Seviljā. Savukārt pērn pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm no treniņnometnes tika atskaitīts Armands Šķēle. Kā pagājušajā gadā norādīja izlases direktors Edgars Buļs, komandas galvenais treneris Nenads Trajkovičs nolēma Šķēli atskaitīt "nenopietnas attiekmses dēļ".

Atgādinām, ka Eiropas čempionāts Polijā sāksies jau nākamo pirmdien, 7.septembrī. Priekšsacīkstēs Latvija B apakšgrupā spēlēs pret pašreizējo Eiropas čempioni Krieviju (7.septembrī), Franciju (8.septembrī) un Vāciju (9.septembrī).

Latvijas izlases atlikušo kandidātu saraksts: Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Aigars Vītols, Kristaps Janičenoks, Ernests Kalve, Uvis Helmanis, Andris Biedriņš, Kaspars Kambala, Artūrs Štālbergs, Rolands Freimanis, Gatis Jahovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!