Foto: DELFI
Latvijā notikušajā pasaules U-19 vīriešu basketbola čempionātā ceturtais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām bija Latvijas izlases centra spēlētājs Edmunds Dukulis.

Dukulis astoņos mačos vidēji izcīnīja 9,5 bumbas zem groziem.

Tikmēr pirmo vietu šajā statistikas rādītājā ar 13,9 atlēkušajām bumbām ieņēma Lietuvas izlases līderis un turnīra vērtīgākais spēlētājs Jons Valančūns, bet viņam ar 12,2 bumbām zem groziem sekoja ēģiptietis Asems Ahmeds.

Tāpat Valančūns ar vidēji ik mačā gūtajiem 23 punktiem kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, kamēr Dukulis ar 15,9 punktiem ieņēma desmito vietu.

Vēl Dukulis ar 54,1 procenta precizitāti realizēja metienus no spēles, ieņemot astoto vietu šajā statistikas rādītājā.

Latvijas valstsvienības aizsargs Kaspars Vecvagars astoņās spēlēs vidēji izpildīja 3,9 rezultatīvas piespēles, ieņemot astoto vietu šajā statistikas rādītājā. Tāpat Vecvagars pieļāva arī 4,3 kļūdas, kas bija trešais sliktākais rādītājs čempionātā.

Tikmēr komandu vērtējumā Latvija ar vidēji ik mačā gūtajiem 76,4 punktiem čempionāta noslēgumā ieņēma 11.vietu 16 vienību konkurencē, bet pirmajā vietā ierindojās čempionvienība Lietuva, kas deviņās spēlēs caurmērā guva 90,4 punktus.

Tāpat Latvijas izlase vidēji spēlē izcīnīja 37,6 atlēkušās bumbas, ieņemot septīto vietu šajā statistikas rādītājā, bet pirmajā vietā ar 44,1 bumbu zem groziem ierindojās ASV.

Vēl Latvijas valstsvienība vidēji ik mačā pieļāva 16,6 kļūdas, kas bija sliktākais rādītājs čempionātā.

Kā ziņots, pasaules čempionāta finālspēlē Lietuvas izlase svētdien pilnu "Arēnas Rīga" tribīņu priekšā ar rezultātu 85:67 pieveica Serbiju.

Pirms fināla aizvadītajā mačā par trešo vietu Krievija ar 77:72 pieveica Argentīnu.

Savukārt Latvijas izlase ierindojās desmitajā vietā, cīņā par devīto vietu ar 73:81 zaudējot Brazīlijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!