Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pasaules U-19 basketbola čempionātā, kas risinās Latvijā, pēc otrā posma spēlēm ceturtais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām ir Latvijas izlases centra spēlētājs Edmunds Dukulis, liecina turnīra statistika.

Dukulis sešos mačos vidēji izcīnījis 9,8 bumbas zem groziem.

Tikmēr pirmo vietu šajā statistikas rādītājā ar 13,3 atlēkušajām bumbām ieņem Lietuvas izlases līderis Jons Valančūns, bet viņam ar 12 bumbām zem groziem seko ēģiptietis Asems Ahmeds.

Tāpat Valančūns ar vidēji ik mačā gūtajiem 20,7 punktiem šobrīd ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Savukārt Latvijas valstsvienības aizsargs Kaspars Vecvagars sešos mačos vidēji guvis 16,5 punktus, pašlaik ieņemot dalītu astoto vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Vēl Vecvagars caurmērā izpildījis 4,2 rezultatīvas piespēles, ieņemot sesto vietu šajā statistikas rādītājā, kā arī pieļāvis 4,5 kļūdas, kas šobrīd ir trešais sliktākais rādītājs čempionātā.

Savukārt vēl viens no Latvijas izlases līderiem Dāvis Bertāns vidēji laukumā pavadījis 31,2 minūtes, šajā statistikas rādītājā šobrīd ieņemot astoto vietu. Pirmo vietu ar 34,8 minūtēm ieņem horvāts Dario Saričs.

Tikmēr komandu vērtējumā Latvija ar vidēji ik mačā gūtajiem 73,2 punktiem pēc otrā posma ieņem 12.vietu 16 vienību konkurencē, bet līdere ir Lietuva, kas sešās spēlēs caurmērā guvusi 92,8 punktus. Pavisam nedaudz no lietuviešiem atpaliek ASV jaunie basketbolisti, kas vidēji spēlē guvuši 92 punktus.

Tāpat Latvijas izlase vidēji spēlē izcīnījusi 39,2 atlēkušās bumbas, ieņemot dalītu sesto vietu šajā statistikas rādītājā, bet pirmajā vietā ar 44,2 bumbām zem groziem pašlaik atrodas ASV.

Vēl Latvijas valstsvienība vidēji ik mačā pieļāvusi 16,3 kļūdas, kas šobrīd ir piektais sliktākais rādītājs čempionātā. Līdere ar 16,6 kļūdām ir Taivāna.

Kā ziņots, otrajā posmā Latvijas izlase cīnījās E apakšgrupā, kurā ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņēma pēdējo, sesto vietu, neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase piektdien pusfināla cīņā par 9.-12.vietu tiksies ar Kanādu.

Jau vēstīts, ka ceturtdaļfinālos, kas norisināsies Rīgā, Austrālijas izlase tiksies ar Serbiju, Polijas vienība mērosies spēkiem ar Lietuvas basketbolistiem, Argentīna spēlēs pret Horvātiju, bet Krievijas jaunie basketbolisti tiksies ar ASV komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!