Foto: DELFI.lt
Ar smagu uzvaru 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīru trešdien Paņevežā iesāka pašreizējie titula īpašnieki Spānijas izlases basketbolisti.

Spāņi A grupas pirmajā spēlē cīņas gaitā ieguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, tomēr to pazaudēja. Vēl pusotru minūti pirms spēles beigām poļiem bija "-8", taču Polija ar precīziem trīspunktniekiem un soda metieniem samazināja starpību līdz 78:80. Tomēr pēdējās sekundēs piekoptā sodu taktika Polijai nenesa augļus, un sensācija nenotika – Spānija uzvarēja ar 83:78.


Spānijai labākais bija Pau Gasols, kurš guva 29 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet 23 punktus guva Huans Karloss Navarro. Polijai rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Lukašs Kožareks, bet Tomass Kelati guva 18 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Vēl trešdien Klaipēdā D grupas pirmajā mačā Gruzija bez problēmām pieveica Beļģiju – 81:59. Gruzijai 16 punktus guva Zaza Pačulija, bet pa 13 punktiem – Tornike Šengelija un Viktors Sanikidze, kuram arī 11 atlēkušās bumbas. Beļģijas labā 13 punktus guva Kristofs Begīns, bet 12 punktus – Ilunga Mbenga.

Savukārt C grupā Melnkalne tikai pagarinājumā ar 70:65 pieveica Maķedoniju, kas pēdējās minūtēs pamatlaikā atspēlēja septiņu punktu deficītu un panāca pagarinājumu.

Melnkalnei Vladimirs Dašičs guva 20 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet Maķedonijai rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Bo Makalebs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!