Pēc 2010.gada pasaules čempionāta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels atzina, ka šis ir viens no vislabāk noorganizētajiem čempionātiem pēdējo gadu laikā un pateicās Krievijas izlases vadībai par zvaigžņota sastāva atvešanu uz turnīru.

"Krievijas izlases līdzjutēji, protams, ir labi," atzīst Fāzels. "Tieši viņi, kopā ar Vācijas izlases līdzjutējiem sagādāja fantastisku atmosfēru pusfināla spēlē Ķelnē."

"Čempionāta laikā es aizdomājos par to, vai tiešām tie tūkstoši līdzjutēju, kas atbalstīja Krieviju ir atbraukuši no Krievijas - izrādījās, ka nē - lielākā daļa no līdzjutējiem dzīvo šeit, Vācijā," teica Fāzels.

IIHF prezidents, pēc sarunas ar Krievijas vēstnieku Vācijā uzzināja, ka Vācijā dzīvo aptuveni 3,5 miljoni iebraucēju no Krievijas.

"Šis turnīrs ir noorganizēts augstākajā līmenī, viens no labākajiem čempionātiem, kuru varu atcerēties," 2010.gada pasaules čempionātu hokejā norisi komentē Fāzels. "Vācijas valstsvienība šo turnīru aizvadīja lieliski, kā arī neatceros nevienu čempionātu, kurā direktorāta un disciplinārās komitejas sēdes norisinājās tik mierīgi. Ja kāda komanda kaut ko rekomendēja, tad visas komandas atbildēja, ka problēmu un pretenziju nav."

"Kā izrādījās, izcila doma bija noorganizēt čempionāta atklāšanas spēli futbola stadionā Gelzenkirhenē - kopš tās dienas visos vēstures avotos šī spēle būs kā visapmeklētākā spēle hokeja vēsturē," ASV - Vācija spēles norisi komentē prezidents."

Tāpat Fāzels arī bija priecīgs par to, ka čempionāta laikā bija vairāki negaidīti rezultāti, sensācijas - tas, pēc prezidenta domām, ir otrs pluss šī gada turnīram.

Atsevišķu atzinību Fāzels izteica Krievijas Hokeja federācijai, kurai izdevās nokomplektēt Vankūveras olimpisko spēļu sastāvu arī uz čempionātu, vismaz lielāko daļu no tā, jo līdzjutēji Vācijā vēlējās redzēt Ovečkinu, Malkinu, Sjominu un citas Krievijas hokeja zvaigznes.

Atgādinām, ka par 2010.gada pasaules čempioniem hokejā sīvā cīņā kļuva Čehijas izlase, kas ar 2:1 pārspēja Krievijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!