Foto: © VANOC/COVAN
Gruzijas kamaniņu braucējs Nodars Kumaritašvili piektdien nomira pēc tam, kad piedzīvoja kritienu treniņbrauciena laikā olimpiskajā trasē Vistlerā.

Kumaritašvili piedzīvoja kritienu pēdējā, 270 grādu virāžā, kurā sportistu ātrums mēdz sasniegt 140 kilometru stundā lielu ātrumu.

Kā pastāstīja aculiecinieki, Kumaritašvili lielā ātrumā izlidoja ārā no ātrās Vistleras trases un ietriecās vienā no trases konstrukcijām. Sportists uzreiz zaudēja samaņu.

Negadījuma vietā uzreiz ieradās mediķi, kas veica Kumaritašvili atdzīvināšanu, bet pēc tam gruzīnu kamaniņu braucējs tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstu cīņa par viņa dzīvību bija neveiksmīga.

Treniņbraucieni nekavējoties tika pārtraukti.

Treniņbraucienu laikā kritienus piedzīvoja vēl vairāk galvenie pretendenti uz godalgām, tostarp 2002. un 2006.gada olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvējs itālietis Armīns Cīgelers.

Kā ziņots, kritienu treniņbrauciena laikā ceturtdien piedzīvoja arī Latvijas kamaniņu braucējs Guntis Rēķis.

Tāpat smagus kritienus treniņbraucienos piedzīvoja arī kamaniņu braucējas, savukārt Rumānijas sportiste Violeta Stramaturaru pat izkrita no kamanām un atsitās pret trases apmali, zaudējot samaņu. Viņa tika nogādāta mediķu aprūpē, kuri nopietnus savainojumus sportistei nekonstatēja.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Latvijas bobslejists Jānis Miņins kopā stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi Vistleras trasē sasniedza absolūto šī sporta veida ātruma rekordu - 153,02 kilometri stundā.

Kopš tā laika Vistleras trase ir nedaudz pārbūvēta un izveidota, kā apgalvo tās apsaimniekotāji, ne tik bīstama sportistiem, tomēr pat nedaudz ātrāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!