Krievijas sieviešu basketbola kluba Maskavas CSKA galvenais treneris, latviešu speciālists Gundars Vētra pēc Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības zaudējuma pasaules čempionēm Austrālijas basketbolistēm vortālam "Sports Delfi" atzina, ka zaudējums bija paredzams, jo Austrālija bija pārāka visos spēles komponentos.

"Piepilījās tas, ko es jau teicu iepriekš, Austrālija ir augstas klases komanda, kas, manuprāt, būs viena no Pekinas olimpisko spēļu sieviešu basketbola turnīra finālistēm," izteciās Vētra.

"Spēles pirmais puslaiks ritēja līdzīgā cīņā, bet basketbolā izcīnīt uzvaru visā spēlē vienā puslaikā ir praktiski neiespējami. Mača trešajā ceturtdaļā Austrālijas basketbolistes jūtami pielika visos spēles aspektos un izcīnīja loģisku uzvaru," turpina treneris.

Vētra atzina arī to, ka "mikromačos" viens pret vienu pārākas bija austrālietes.

Latvijas basketbolistēm Pekinā ir atlikusi miminums viena spēle, pret Korejas basketbolistēm, kas notiks svētdien.

"Latvijas komandai pluss būs tas, ka uz viņām netiks izdarīts nekāds spiediens," par spēli pret Koreju izteicās Vētra. "Latvijas komandu gaida smaga spēle, jo Korejas komanda ir ātra komanda, kas spēlē bez garajām spēlētājām, līdz ar to komandas spēles stils būs savādāks."

"Spēlētājām vajadzētu spēlēt disciplinētu basketbolu, tad mums būs cerības uz panākumu," atzīst Vētra. "Mūsu spēlētājās nedrīkstēs kļūdīties, jo Koreja to uzreiz izmantos. Koreja ir ļoti ātra komanda, tāpēc mums būtu jāspēlē pozicionāls basketbols. Jāsagatvo katrs uzbrukums līdz drošam metienam no groza apakšas vai no tālākas distances. Jācenšas arī cīnīties par bumbām, jo Korejas komanda ir komanda, kas nepieļaus otro metienu. Latvijai būtu jāspēlē tā, lai izdarot metienu mums būtu laiks atgriezties aizsardzībā, sakārtot to."

Treneris arī uzskata, ka pārsteigumi no Korejas puses gaidāmaja spēlē nebūs, jo Latvijas valstsvienības treneri un spēlētājas jau būs izanalizējušas pretinieču spēles stilu un spēlētāju iespējas.

"Maksimāla koncentrācija, veiksmīga spēle aizsardzībā, precizitāte būs panākuma atslēga," peigās piebilst basketbola speciālists. "Manuprāt, ka Koreja klases ziņā nav labāka par mūsējām basketbolistēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!