Krievijas sieviešu basketbola kluba Maskavas CSKA galvenais treneris, latviešu speciālists Gundars Vētra pēc Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības izcīnītās uzvaras pār Brazīlijas komandu vortālam "Sports Delfi" atzina, ka tieši Brazīlija bija vājākā Latvijas pretiniece XXIX vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā.

imageLatvijas-Brazīlijas spēles foto galerija

"Manuprāt, ka Brazīlijas basketbolistes bija vājākās Latvijas pretiniecies Pekinas olimpiskajās spēlēs, jo gan Koreja, gan Austrālija, manuprāt, būs spēcīgākas komandas nekā Brazīlija," atzina treneris.

"Korejas komandas pluss ir spēles organizētība un ātrums, šī komanda ir savādāka nekā pārējās, tāpāt arī Austrālija, kuras sastāvā spēlē vairākas augstas klases basketbolistes," turpina Vētra.

Runājot par pašu spēli treneris uzskata, ka Latvijas komandas veiksmīgā snieguma galvenais faktors bija tas, ka iespēlējās valstsvienības kapteinie Anete Jēkabsone - Žogota.

"Mēs visi redzējām cik labi nospēlēja Žogota, viņa bija ļoti rezultatīva, kas uzreiz atspoguļojās gūtajos punktos mača laikā [79 gūtie punkti bija Latvijas labākais sasniegums Pekinā]. Labā līmenī nospēlēja arī Gunta Baško, Zane Tamane un Aija Brumermane. Pārliecinošāk izskatījās arī Ieva Kubliņa, kas šo spēli aizvadīja ļoti droši."

Vētra arī atklāja, ka Brazīlijas basketbola komanda gan vīriešu, gan sieviešu jau no laika gala ir vājas aizsardzībā, jo lielāku uzmanību pievērš uzbrukumam.

"Tagad jāgaida ir spēles ar Koreju un Austrāliju, kuras būs ļoti smagas.  Austrālijas komanda ir plus/mīnus ASV līmenī, vismaz dažas spēlētājas, tāpēc būs grūti, bet Latvijas parādītais sniegums spēlē pret ASV "Dimanta bumbas" turnīrā rosina uz pozitīvām domām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!