Foto: F64
Sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Gunta Baško ir gandarīta par komandas kopēju veikumu - uzvaru pār Horvātijas izlasi (67:61) un iekļūšanu Eiropas čempionāta otrajā posmā, ziņo Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

"Prieks, ka varējām saņemties, beidzot sākām spēlēt agresīvu aizsardzību, kā mums ir ierasts. Kaut ko varējām iemest un izcīnīt. Esmu ļoti lepna par meitenēm, par mums, ka visas kopā spējām to izdarīt. Ka spēlējām ar visu sirdi un visu, kas mums bija," pēc uzvaras pār horvātietēm teica Latvijas izlases kapteine. "Man likās, ka [horvātietes] būs ātrākas. Bet viņas nebija lēnas. Spēlēja ar mazu sastāvu, ceturtie numuri centās skriet un mest tālos. Varbūt viņas uz beigām sagura, varbūt mēs bijām adaptējušās pie viņu stila un spējām apturēt pretinieces."


Baško atzina, ka svētdienas spēle, kurā tika pārspētas Eiropas čempiones francūzietes, tomēr atstāja savu iespaidu uz pirmdienas maču. "Par to domāju, bet arī zināju, ka tai uzvarai nebūtu nekādas vērtības, ja šodien zaudētu. Vajadzēja koncentrēties," saka pieredzējusī basketboliste. "Tā bija vēla spēle, ne visai labi gulējām. Bet prieks, ka ieskrējāmies un spēle sāka iet no rokas."

Neskatoties uz to, ka, spēlējot trīs deinas pēc kārtas, komandai ir iekrājies nogurums, atpūta vēl neesot tik nepieciešama. "Cik mums tagad ir brīvdienas - viena vai divas? Viena? Tāpat jau nebūs tā, ka apsēdīsimies un neko nedarīsim," saka Gunta Baško.

Iekļūstot Eiropas čempionāta nākamajā kārtā, Latvijas izlasei pretiniekos būs Spānijas, Polijas un Melnkalnes komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!