Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs, kurš pirmdien pasaules čempionāta (PČ) spēlē Bratislavā pret Somiju guva vārtus, cer, ka pēc nākošās cīņas trešdien ar Dāniju, komandai un līdzjutējiem būs iemesls svinībām.

TV3 Play

"Jāceļ karogs gaisā un jāspēle uz uzvaru, jo citas izdevības mums vairs nav. Es ļoti ceru, ka pēc tam mēs varēsim svinēt. Tiešām ļoti, ļoti ceru," ar humora pieskaņu pēc spēles sacīja pieredzējušais uzbrucējs.

Komandai šajā čempionātā ir pārliecība par savām spējām, tāpēc abos pirmajos mačos bijusi cīņa par punktiem. "Mēs uz katru spēli ejam ar domu, ka varam tajā paņemt punktus. Kāpēc ne ar tiem pašiem čehiem? Labi ar čehiem neizdevās, lai gan visi saka, ka smuki zaudējām. Mums tā smukā zaudēšana pašiem jau vienkārši ir pie d...s. Mēs gribam arī smuki punktus ņemt un šodien mēs varējām punktus paņemt. Neizdevās uzvarēt, bet būs labi," kapteinim optimisma netrūkst.

Viņš gan nēvēlājās salīdzināt, vai šī izlase ir labāka par to, kas bija pērn PČ Vācijā, jo sastāvs ir mainījies. "Mums nav piecu sešu vadošu spēlētāju, taču spēles ir grūti salīdzināt. Ar to sastāvu kāds mums ir tagad mēs šodien nospēlējām ļoti labi".

Latvijas izlase tikai otro reizi PČ vēsturē pret Somiju spējusi iegūt punktu. Pirmā reize bija 2005. gadā Insbrukā, kad cīņa beidzās neizšķirti 0:0.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase PČ otrajā spēlē Somijai zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3. Trešdien jātiekas ar Dāniju un šīs cīņas uzvarētāji iekļūs nākošajā kārtā, bet zaudētāji spēlēs par palikšanu Elites divīzijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!