Foto: F64
Latvijas U-19 basketbola izlase ieraudzīja, kāds ir pasaules čempionāts, tomēr psiholoģiskā nasta tai būs līdz turnīra beigām, ceturtdien izteicās valstsvienības galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Kā ziņots, ceturtdien notikušajā B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvija ar 85:67 pārliecinoši uzvarēja Taivānas valstsvienību.

"Taivāna parādīja fantastisku raksturu - zaudēt par 40 atlēkušajām bumbām, bet turēties tik cieši līdzi, jābūt komandai ar lielu sirdi. Tāpat paldies maniem puišiem, kuri izcīnīja savu pirmo uzvaru pasaules čempionātos. Šī mums bija smaga nasta, bet parādījām raksturu," pēc spēles izteicās Jansons.

"Aptuveni zinājām, kā spēlē komandas Āzijas čempionātā - ātri un agresīvi, tomēr šoreiz viss mūsu gaidītais pārspēja robežas," atzina Jansons.


"Otro grupas spēli starp Austrāliju un Argentīnu redzēju no otrās ceturtdaļas vidus - pierādījās, ka Austrālija ir viena no favorītēm. Abas komandas ir ārkārtīgi fiziskas un mums jābūt gataviem diametrāli pretējai spēlei, tāpēc jādomā, ar kādiem ieročiem apspēlēt pretiniekus," teica Jansons.

Jansons uzsvēra, ka Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā bija milzīgs karstums un labi, ka šādos apstākļos kļūdu nebija trīs reizes vairāk.

"Esam ieraudzījuši, kāds ir pasaules čempionāts, bet psiholoģiskā nasta mums būs līdz čempionāta beigām," atzina Jansons.

"Dāvis Čoders šajā spēlē noteikti būtu palīdzējis, jo viņš ir viens no labākajiem komandas spēlētājiem aizsardzībā," Jansons teica, runājot par salīdzinoši mazo rotāciju. "Nesolu, bet iespējams, ka daži, kas šodien vispār neizgāja laukumā, rīt maču sāks pamatsastāvā. Mums nav pamatsastāvs un rezervisti, bet tikai labi un ļoti labi spēlētāji."

Jansons Čoderu par nevienu no neveiksmīgajām epizodēm nevaino, taču treneris šovakar noteikti parunās ar viņu.

"Čoderam angīna. Tagad viņš un visi, kas bija ar viņu vienā istabiņā, iziet zāļu kursu. Rīt noteikti nespēlēs, iespējams, atgriezīsies tikai Rīgā," izteicās Jansons.

"Pirmo reizi spēlējām pret Eiropas komandu. Pretinieki bija ļoti labi, bet mūsu otrās un trešās pozīcijas spēlētāji ir pārāk mazi. Kaut zaudējām, daudz iemācījāmies un paliksim tikai labāki," izteicās Taivānas izlases galvenais treneris Vaņluns Huans.

Kā ziņots, otrajā B grupas pirmās kārtas spēlē ceturtdien Austrālijas izlase ar 73:49 pārliecinoši pieveica Argentīnas vienaudžus.

Latvijas izlase nākamajās spēlēs piektdien spēkosies ar Austrāliju, bet sestdien spēlēs pret Argentīnu. Visi Latvijas mači sāksies plkst.20.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!