Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola vadošā spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota pēc divu gadu nespēlēšanas Latvijas valstsvienībā cer, ka nākamajā vasarā viņa atkal varēs pārstāvēt nacionālo izlasi, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" izteikusies basketboliste.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionātā, kas pagājušajā nedēļā noslēdzās Polijā, ierindojās astotajā vietā.

"Neteikšu, ka izlases spēle man nepatika, domāju, ka meitenes cīnījās līdz galam. Tomēr pietrūka, un varēja redzēt, ka kaut kas īsti tomēr nav," uzskata Jēkabsone-Žogota "Piemēram, uzskatu, ka Guntai Baško vajadzēja vairāk uzņemties spēli. Izskatījās, ka vairāk to cenšas darīt Elīna Babkina. Viņa nebija slikta, taču brīžiem likās - varbūt tomēr pārāk daudz paņēma uz sevi. Kaut kur vajadzēja piebremzēt, uzspēlēt gudrāk. Ja bija zināms, ka piektā vieta nozīmē olimpisko kvalifikāciju, vajadzēja būt lielākai motivācijai. Komanda spēlē kā pa viļņiem - augšā, lejā, augšā, lejā. Nebija stabilitātes."

"Varēja redzēt, ka meitenes grib cīnīties, taču nav tik daudz resursu, lai biežāk laistu atpūsties līderes. Lielākoties visu laiku spēlēja sešas līdz septiņas izlases dalībnieces," izteicās Jēkabsone-Žogota. "Šķita, ka tieši ar komandas spēli mums nav viss kārtībā. Piemēram, kā spēlēja Melnkalne - smuki, ar lieko piespēlīti, nenoskaudīs, iedos, ja būs brīvs metiens. Bet mums izskatījās tomēr, ka katra uz savu pusi grib vilkt. Brīžam pat likās - ja kāda trīs minūtes nav izmetusi pa grozu, pēc tam par visu varu metīs. Ir vai nav vēlamā situācija - tikai, lai izmestu. Tā tomēr nevar."

Jēkabsone-Žogota uzskata, ka Latvijas izlasei šajā čempionātā noteikti bija pa spēkam sasniegt vairāk.

Tāpat basketboliste izteica cerību, ka brīvā vasara ļaus viņai atgūt spēka rezerves visai sezonai un izbēgt no liekiem savainojumiem, līdz ar to viņa nākamgad varētu atgriezties Latvijas izlases sastāvā.

"Ceru, ka man vairs nebūs kritumu un būšu gatava atgriezties. Nekad neesmu teikusi, ka neatgriezīšos. Redzēs, kā man paies šī sezona un kas notiks nākamvasar," izteicās basketboliste. "Ceru, ka būs jaunās meitenes, kas būs gatavākas ienākt komandā. Jau tagad komandā ir dažas, kuras pat īsti neesmu redzējusi darbībā. Nezinu, cik daudz katra patlaban ir gatava palīdzēt izlasei."

Jau ziņots, ka pēc Eiropas čempionāta karjeru Latvijas valstsvienībā noslēdza Baško un Ieva Kubliņa, bet no amata atkāpās izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste pagājušo sezonu noslēdza Turcijas komandā Stambulas "Fenerbahce", palīdzot tai uzvarēt Turcijas čempionātā. Nākamo sezonu Jēkabsone-Žogota pavadīs Krievijas čempionvienībā Jekaterinburgas UGMK, kuru trenēs Lietuvas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aļģirds Paulausks.

Kopš 2009.gada UGMK komandu vadīja Gundars Vētra, ne tikai trīs reizes pēc kārtas triumfējot vietējā čempionātā, bet arī trīs reizes uzvarot Krievijas kausa izcīņas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!