Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlases uzbrucēja Alekseja Kaigorodova vārti pret Kanādu pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē pašam to autoram šķiet visskaistākie, sarunā ar žurnālistiem pēc spēles atzinies hokejists.

Kaigorodovs guva pirmos Krievijas izlases vārtus mačā, kas noslēdzās ar 2:1 krievu labā. Turklāt tai brīdī krievi spēlēja skaitliskajā mazākumā.

"Ļoti priecājos, ka guvu vārtus," pēc spēles intervijā "Sport Ekspress" teica Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājs. "Neko neatceros. Viss pagaisis no atmiņas, goda vārds! Bet skaistākus vārtus es laikam neesmu guvis. Un šie vispār ir mani pirmie pasaules čempionātā!"

Kaigorodova vārtus slavē arī viņa komandas biedrs Maksims Afinogenovs: "Vārti, ko guva Kaigorodovs, bija lieliski. Tie mainīja visu spēles gaitu."

Savukārt Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs norāda, ka viņam esot bijis ieteikts Kaigorodovu neņemt uz pasaules čempionātu, bet pēc spēles ar kanādiešiem treneris pierādījis sava lēmuma pareizību.

"Kad braucām uz Bratislavu, viens cienījams hokeja speciālists viņu nodēvēja par grīdu mazgātāju, bet tagad Aleksejs atbildēja," saka Bikovs.

Runājot par spēli pieredzējušais treneris uzteica gan savu komandu, gan pretiniekus. "Mums šī bija viena no labākajām spēlēm. Abām mūsu nācijām tikties ceturtdaļfinālā gan nav īpaši izdevīgi, jo vienai komandai pēc tam ir jābrauc mājās. Mēs bijām priecīgi šodien uzvarēt un turpināt. Pateicos kanādiešiem par lielisko spēli," Bikovs bija diplomātisks.

"[Spēlētāju] attieksme bija daudz nopietnāka nekā citās spēlēs. To, ko panākam katrā turnīrā – komandas vienotība -, tas mums bija," uzsver Bikovs."Bija daudz patīkamāk vērot komandu, tikai reizēm vajadzēja uzmundrināt spēlētājus. Bija jūtams kolektīvs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!