Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" ir darījis visu iespējamo ne tikai "lielās izlases", bet arī U-18 un U-21 labā, piemēram, "aizdodot" tai savu ārstu un terapeitu personālu, taču tas nevar piespiest spēlētājus spēlēt valstsvienībā, ja tie ir noguruši vai atgūstas no traumām.

Kluba valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis LTV programmā "Labrīt, Latvija!" otrdienas rītā skaidroja, ka Rīgas "Dinamo" nekad nav atteicis nevienam izlases un Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana lūgumam.

Kalvītis atzina, ka spēlētāji atsakās šogad pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā vai nu negatīvās pieredzes dēļ, spēlējot valstsvienībā, vai sezonas laikā uzkrātā noguruma dēļ. Tāpat hokejistu lēmumu nespēlēt valstsvienībā var noteikt nepieciešamība atgūties no sezonas laikā gūta traumas.

Ziņots, ka šogad Latvijas izlasē nespēlēs vairāki tās spēlētāji vai vismaz kandidāti: Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš, nav arī pārliecības par Kārļa Skrastiņa un Mārtiņa Karsuma līdzdalību turnīrā Slovākijā, kas sāksies aprīļa izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!