Foto: Reuters/Scanpix

Kanādas hokeja izlase šāgada pasaules čempionāta otro kārtu pirmdien pabeidza ar uzvaru pār Zviedriju – 3:2 (2:1, 0:1, 1:0), un ceturtdaļfinālā tiksies ar Krievijas valstsvienību.

Jau pirmajā spēles minūtē kanādieši lika pretiniekiem saprast, ka šis mačs nebūs nekāda formalitāte – otrās minūtes sākumā Džeimss Nīls, saņēmis piespēli no Rika Neša, tika cauri diviem zviedri aizsargiem un pārspēja arī viņu vārtsargu Ēriku Ersbergu – 1:0.

Arī zviedri negribēja samierināties, un pēc divām minūtēm Dāvids Petrašeks realizēja skaitlisko vairākumu – 1:1. Tomēr pirmo trešdaļu kanādieši pabeidza kā līderi, kad 14. minūtē Džons Tavaress atkal izvirzīja vadībā Kanādas izlasi.

Vienīgos otrā perioda vārtus guva zviedri, vēlreiz izlīdzinot rezultātu. Matiass Tedenbijs izmantoja skaitlisko vairākumu – 2:2.

Uzvaras vārti nāca trešās trešdaļas 13.minūtē, kad Kanādas izlases kapteinis Riks Nešs izmantoja zviedra Niklasa Pērsona noraidījumu – 3:2, un ar šādu rezultātu šis mačs noslēdzās.

Ceturtdaļfinālā Kanādas izlase tiksies ar Krieviju, bet Zviedrija – ar Vāciju.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='kanada'; $t2='zviedrija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!