Foto: EPA/LETA
Pēc otrā posma pēdējo spēļu aizvadīšanas noskaidrojās visi pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla pāri, un jau ceturtdaļfinālā tiksies Krievijas un Kanādas izlases.

Krievijas un Kanādas izlašu ceļi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā krustojās arī pērn Vācijā. Toreiz Krievijas izlase uzvarēja ar 5:2, revanšējoties par Vankūveras olimpiskajās spēlēs piedzīvoto zaudējumu ar 3:7.

Pēdējos sešos pasaules čempionātos Krievija piecas reizes ir tikusi pie godalgām un divreiz kļuvusi par čempioni – 2008. un 2009.gadā krievi finālā apspēlēja tieši Kanādu. Savukārt kanādieši pēdējos astoņos čempionātos sešas reizes ir kāpuši uz goda pjedestāla, četrreiz kļūstot par čempioniem.

Vēl ceturtdaļfinālā pašreizējie pasaules čempioni Čehijas hokejisti, kuri līdz šim visās spēlēs ir uzvarējuši pamatlaikā, pusfinālā tiksies ar otru Ziemeļamerikas pārstāvi – ASV izlasi. Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros Zviedrija tiksies ar Vāciju, bet Somija spēlēs pret Norvēģiju.

Trešdien ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Čehija-ASV (pulksten 17:15 pēc Latvijas laika) un Zviedrija-Vācija (pulksten 21:15), bet ceturtdien spēlēs Somija-Norvēģija (pulksten 17:15) un Krievija-Kanāda (pulksten 21:15)

Pasaules čempionāta pusfināli paredzēti piektdien, bet izšķirošās spēles – svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!