Foto: F64
Uzbrucējam Mārtiņam Karsumam otrdien atkārtoti veiktajā ceļgala magnētiskajā rezonansē nav atklātas nopietnas problēmas un viņš varēs palīdzēt Latvijas hokeja izlasei šopavasar paredzētajā pasaules čempionātā, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Karsumam uzreiz pēc klubu sezonas noslēguma tika veikta ceļgala operācija.

Gorbunovs pastāstīja, ka Karsums šobrīd individuāli darbojas svaru zālē, jo uz ledus viņš vēl nevar strādāt ar pilnu slodzi.

"Muskulis vēl ir novārdzināts, tāpēc Karsums pagaidām nevar ar pilnu jaudu darboties uz ledus. Viņš strādā svaru zālē, lai atgūtu muskuļa spēku," pastāstīja Gorbunovs.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienības treniņā otrdien vairs nepiedalījās uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš neizturēja konkurenci par vietu sastāvā.

Tikmēr pirmo reizi treniņā piedalījās komandas ilggadējais kapteinis Herberts Vasiļjevs, kurš beidzot ticis pie sava noklīdušā hokeja inventāra.

Savukārt Latvijā otrdien ieradās aizsargs Artūrs Kulda.

Kā ziņots, jau pirms pēdējā sagatavošanās posma sākuma pirmdien no izlases tika atbrīvoti jaunie uzbrucēji Raimonds Vilkoits un Kristiāns Pelšs.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Latvijas valstsvienība aizvadīs 25. un 26.aprīlī, kad "Arēnā Rīga" spēkosies ar Norvēģijas hokejistiem.

No dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts un Rodrigo Laviņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un, visticamāk, arī Edgars Lūsiņš.

Savukārt pārbaudes spēlēs traumu dēļ bez Karsuma pagaidām vēl nav piedalījušies arī Aleksandrs Ņiživijs un Lauris Dārziņš, bet pirmajās pārbaudes cīņās bez Lūsiņa traumas guvuši arī Sergejs Pečura, Oskars Cibuļskis un Māris Jass. Otrie divi gan atkal trenējas ar pilnu spēku.

Tāpat pagaidām vēl nav zināms par Kārļa Skrastiņa dalību pasaules čempionātā. Skrastiņš atzinis, ka būs gatavs spēlēt pasaules čempionātā, ja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Dalasas "Stars" viņam nedēļas laikā piedāvās jaunu līgumu, jo pašreizējā vienošanās beidzas pēc šīs sezonas.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs izcīnīja tikai sestajā mačā, kad ceturtdien ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Austriju. Pirmās sešas spēles tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29.aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!