Foto: DELFI
Pirmdien kļuvis zināms, ka gaidāmajā Eiropas čempionātā ceļgala operācijas dēļ valstsvienības sasatāvā nevarēs piedalīties basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētājs Kaspars Bērziņš, informē kluba preses dienests.

Kā noskaidrojies pirmssezonas medicīniskajā pārbuadē, Kaspara Bērziņa labās kājas ceļgalam steidzami nepieciešams veikt operāciju, lai novērstu radušās problēmas un nepakļautu spēlētāju jebkādam riskam nākotnē.

"Es ļoti pārdzīvoju situāciju, ka nevarēšu palīdzēt valstsvienībai gaidāmajā Eiropas čempionātā. Biju ļoti noskaņojies spēlēt. Pārstāvēt Latvijas izlasi man vienmēr ir bijis ļoti liels pagodinājums, nekad nelaistu garām tādu iespēju. Pat uzzinājis par šīs medicīniskās pārbaudes rezultātiem, teicu kluba galvenajam trenerim Ramūnam Butautam, ka jebkurā gadījumā spēlēšu izlasē, taču viņš un kluba vadība ilgi runāja ar mani, lai no šīs domas atrunātu un beigu beigās tomēr pārlieicnāja, ka tas būtu ļoti riskants solis manai veselībai un nopietni apdraudētu manu turpmāko basketbolista karjeru. Un man jāpiekīt, ka vasara tomēr ir labākais brīdis operācijai," atzīst sportists.

Mediķi noteica, ka operācija ir jāveic nekavējoties, un tā notiks jau otrdien Lietuvā.

Es būšu aktīvākais mūsu izlases atbalstītājs, un tas būs daudz grūtāk nekā iet laukumā un cīnīties, lai kā pats, zinot savu reālo veselības stāvokli, to gribu joprojām," saka Bērziņš.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei šajā čempionātā nevarēs palīdzēt arī Kristaps Janičenoks un Andris Biedriņš.

Eiropas čempionātā, kas no 31.augusta līdz 8.septembrim risināsies Lietuvā, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Franciju (31.augustā), Serbiju (1.septembrī), Itāliju (2.septembrī), Izraēlu (4.septembrī) un Vāciju (5.septembrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!