Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc Gagarina kausa ieguvēju "Salavat Julajev" trenera Vjačeslava Bikova atgriešanās pie Krievijas hokeja izlases stūres no komandas ir atvadījies Čehovas "Vitjazj" treneris Andrejs Nazarovs, kuram darba izlasē vairs nav atlicis, ziņo krievu prese.

"Pēdējo nedēļu laikā, kamēr izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs un viņa asistents Igors Zaharkins ar savu "Salavat Julajev" veiksmīgi cīnījās "play-off", mēs ar Valēriju Bariginu "piesedzām fronti" Novogorskā, gatavojot izlasi pasaules čempionātam," intervijā "Sport Ekspress" stāsta Nazarovs. "Pavasara sākumā aizvadīju turneju pa Nacionālo Hokeja līgu (NHL), tiekoties ar mūsu leģionāriem. Tas bija īsts darbs, kas nāca par labu valsts galvenajai komandai. Taču tagad, kad kļuvis zināms KHL čempions un nav vajadzības piesegt trenerus, situācija ir mainījusies. Redzu, ka reāla darba man vairs nav."

Kā zināms, Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) vada Ufas "Salavat Julajev" komandu, kas šosezon izcīnīja Gagarina kausu.

Nazarovs orāda, ka skauta darbs viņam vairs nešķiet interesants, un galveno uzmanību viņš vēlētos piešķirt trenera pieredzes paplašināšanai. "Kaut arī jau trīs gadus esmu jaunākais KHL treneris, uzskatu, ka neesmu nekāds iesācējs savā darbā," saka Nazarovs. "Teiksim tā, man vairs nav interesanta piedāvātais skauta postenis [izlasē]. Skauts varētu būt tehniskais treneris vai KHL kluba galvenā trenera asistents, teiksim, tas pats Zaharkins, kurš jau ir izlasē."

Tāpat jaunajam trenerim nav pieņemama arī izlases noteiktā komunikācijas politika. "Es vienmēr esmu atvērts žurnālistiem intervijām, un uzskatu, ka tikai šāda pieeja ir pareiza. Un koriģēt to, norobežojoties no preses pārstāvjiem, es neesmu ar mieru," uzsver Nazarovs.

Krievijas presē pagājušonedēļ plaši tika apspriesta Ufas "Salavat Julajev" treneru un hokejistu atteikšanās pēc "play-off" spēlēm tikties ar žurnālistiem, kas tika izteikta diezgan rupjā formā, piemēram, uz jautājumu, kurš žurnālistiem sniegs atbildes, Zaharkina atbilde bijusi "zirgs mētelī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!