Foto: AFI
Bronzas medaļas Latvijā notiekošajā pasaules U-19 basketbola čempionātā svētdien spraigā cīņā ieguva Krievijas basketbolisti, kas pieveica Argentīnu.

Spēlē par trešo vietu trešās ceturtdaļas vidū Krievijai bija 11 punktu deficīts, taču Krievija atspēlējās un beigās uzvarēja 77:72 (19:19, 16:21, 15:13, 27:19).

Visu maču laukumā ritēja spraiga cīņa. Trešās ceturtdaļas vidū pēc Franko Džiordžeti diviem tālmetieniem Argentīna panāca 51:40. Taču Krievija līdz ceturtdaļas beigām sadeldēja argentīniešu pārsvaru un pēdējās ceturtdaļas sākumā pēc Sergeja Karaseva tālmetiena arī izlīdzināja rezultātu – 53:53.

Tādējādi bronzas godalgu ieguvēji noskaidrojās tikai pēdējās minūtēs. Vēl trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Krievija izlīdzināja rezultātu 63:63, bet tad Karasevs vienatnē guva piecus punktus – 68:63 Krievijas labā. Argentīna vēl pietuvojās līdz 70:71, pēdējās sekundēs argentīniešu uzbrukumi bija nesekmīgi, bet Krievijas basketbolisti ar soda metieniem palielināja pārsvaru un izcīnīja bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!