Uzvaras Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pirmā apakšgrupu turnīra pēdējās spēlēs pirmdien izcīnīja Krievijas un Spānijas valstsvienības.

Eiropas vicečempione Krievija A apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar rezultātu 80:65 (29:7, 16:20, 13:15, 22:23) samērā pārliecinoši apspēlēja Turcijas valstsvienību.

Šajā mačā uzvarētājām pa 13 punktiem guva Marija Stepanova, Olga Artešina un Jeļena Daņiločkina, bet Turcijas izlasē rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Nevrije Jilmaza.

Kā ziņots, vēl vienā A grupas trešās kārtas spēlē pirmdien Slovākijas valstsvienība ar 57:46 uzvarēja Lietuvu.

A grupas noslēguma kopvērtējumā pa divām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Lietuva un Krievija, bet pa vienam panākumam izcīnīja Turcija un Slovākija.

No šīs grupas čempionāta otrajam posmam kvalificējās Lietuva, Krievija un Turcija.

Otrajā posmā A grupas trīs spēcīgākās komandas tiksies ar B grupas trim spēcīgākajām vienībām - Baltkrieviju, Čehiju un Lielbritāniju.

Tikmēr Spānijas basketbolistes C grupas trešās kārtas mačā ar 78:63 (20:20, 17:11, 13:19, 28:13) pieveica mājinieci Poliju.

Uzvarētājām 18 punktus guva Sančo Litla, bet Alva Torrensa izcēlās ar 17 punktiem. Savukārt Polijas izlasē rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Evelīna Kobrina, kura izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas.

Otrajā C grupas trešās kārtas spēlē Melnkalnes izlase ar 76:64 apspēlēja papildu kvalifikācijas turnīrā uzvarējušo Vāciju.

C grupā pirmo vietu ar trim uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Melnkalne, tai ar diviem panākumiem sekoja Spānijas izlase, bet Polija ar vienu panākumu ieņēma trešo vietu. Savukārt Vācija zaudēja visās trīs cīņās un ieņēma pēdējo, ceturto vietu grupā.

Otrajā posmā C grupas trīs spēcīgākās komandas tiksies ar D grupas trim spēcīgākajām vienībām.

D grupas kopvērtējumā pašlaik Latvijai ir divas uzvaras trīs spēlēs, Grieķijai un Francijai ir pa vienam panākumam divos mačos, bet Horvātija trīs cīņas izcīnījusi vienu panākumu. Latvijas basketbolistes sev jau ir garantējušas vietu turnīra otrajā posmā.

Ceturtdaļfināla spēlēm kvalificēsies otrā posma katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Eiropas čempionāta otrā posma mači sāksies 22.jūnijā, izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29.jūnija, bet finālspēle risināsies 3.jūlijā.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!