Foto: F64
Pēc Lietuvā notiekošā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā posma beigām uz rezultatīvāko spēlētāju saraksta desmito vietu pakāpies Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rihards Kuksiks.

Piecās spēlēs Kuksiks guva 80 punktus jeb vidēji 16 punktus ik mačā. Identisks rādītājs ir arī Latvijas izlases kapteinim Jānim Blūmam, kas viņam atvēl 11.vietu sarakstā.

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs arī pēc otrā posma spēlēm ir Lielbritānijas izlases uzbrucējs Luols Dengs, kurš piecos mačos vidēji guvis 24,6 punktus. Otrajā vietā ar 22,8 punktiem piecās cīņās ir Itālijas valstsvienības līderis Andrea Barnjāni, bet trešais ar 22,1 punktu septiņos mačs ir francūzis Tonijs Pārkers.

Kuksiks čempionātā joprojām realizējis visvairāk trīspunktu metienu vidēji spēlē. Piecos mačos latvietis spēja iemest 18 tālmetienus, kas ir par četriem mazāk nekā astoņus mačus aizvadījušajam spānim Huanam Karlosam Navarro, taču ar vidēji 3,6 precīziem tālmetieniem ik mačā Kuksiks joprojām ir nepārspēts.

Labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām pēc otrā posma ir vācietis Kriss Kamans, kurš vidēji ik mačā savācis desmit bumbas zem groziem. Otrajā vietā šajā statistikas rādītājā šobrīd ar 9,4 atlēkušajām bumbām ir Dengs, bet ar 8,8 atlēkušajām bumbām ik spēlē trešais ir Maķedonijas izlases uzbrucējs Pero Antičs.

Neviens Latvijas izlases spēlētājs šī saraksta pirmajā divdesmitniekā nav iekļuvis.

Labākais piespēļu dalītājs pašlaik ir horvāts Dontaije Dreipers, kurš piecos mačos vidēji spēlē izpildījis septiņas piespēles, bet Blūms ar četrām rezultatīvām piespēlēm ieņem 11.vietu šajā statistikas rādītājā.

Labāko metienu bloķētāju sarakstā pirmo vietu ieņem Kamans, kuram pa spēkam bijis 1,8 bloķēti metieni ik spēlē, bet Latvijas izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers ar 0,8 blokiem atrodas 17.pozīcijā.

Savukārt visvairāk kļūdu turnīrā pieļāvis bulgārs Filips Videnovs (vidēji spēlē četras kļūdas), bet Blūms ar 2,6 kļūdām pašreiz ieņem 18.vietu šajā statistikas rādītājā.

Kā zināms, turnīrā noskaidrojušies visi ceturtdaļfināla pāri - Grieķija tiksies ar Franciju, Slovēnija spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Spāniju, Krievija spēlēs ar Serbiju, bet Maķedonijas pretiniece būs Lietuva.

F grupā, kurā pēc otrā posma apvienojās spēcīgākās C un D grupu komandas, Krievija uzvarēja visās piecās spēlēs, apsteidzot Maķedonijas, Grieķijas un Slovēnijas valstsvienības. Somijas komandai bija viena uzvara, bet Gruzija piecos mačos pie panākumiem netika.

Savukārt E apakšgrupā, kurā apvienojās A un B grupu spēcīgākās vienības, uzvarēja Spānija, kurai sekoja Francija, Lietuva un Serbija, bet ārpus ceturtdaļfināla palika Vācija un Turcija.

Pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām iekļuva izslēgšanas spēlēs, kuras komandas aizvadīs Kauņā. Sacensību fināls paredzēts svētdien.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet savā pēdējā čempionāta mačā Latvijas basketbolisti pirmdien ar 80:81 atzina arī Vācijas izlases pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!