Starp Latvijas hokeja izlases rezervistiem dalībai Vankūveras olimpiskajās spēlēs iekļauts arī aizsargs Artūrs Kulda, kurš pirms tam netika minēts pat starp kandidātiem.

Kā vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Hokeja federācija (LHF), kopā ar Kuldu starp rezervistiem iekļauti Oļegs Sorokins, Jēkabs Rēdlihs, Roberts Bukarts, Viktors Bļinovs, Kaspars Saulietis un Roberts Jekimovs. Šie hokejisti komandas sastāvā tiks iekļauti, ja kāds no pamatsasatāva hokejistiem nevarēs Vankūverā spēlēt.

Znaroks pirmo reizi kandidātus dalībai Vankūveras Olimpiādē paziņoja augustā, un tad starp kandidātiem Kulda nebija. Tāpat Kulda netika minēts starp kandidātiem decembrī, kad jau tika paziņots provizoriskais Latvijas izlases sastāvs, tomēr tagad Kuldas vārds atkal minēts izlases sakarā.

Vēl pagājušajā nedēļā pēc Znaroka teiktā varēja noprast, ka Kulda uz izlasi netiks aicināts. "Savukārt Artūru Kuldu no NHL kluba Atlantas "Thrashers" fārmkluba Čikāgas "Wolves" es nepaņēmu. Lai gan es viņu labi pazīstu, tomēr Kulda pagaidām spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) līmenī. Varbūt Kulda šobrīd ir labs, taču es regulāri redzu un novērtēju tos spēlētājus, kas spēlē KHL. Te nedrīkst kļūdīties," intervijā laikrakstam "Sport-Ekpress" atzina Znaroks.

Kā zināms, Kulda ļoti veiksmīgi spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Čikāgas "Wolves", un ir labākais hokejists visā līgā pēc lietderības koeficienta – "+30".

Līdzīgi notikumi nesen risinājās ap vienu no vārtsargiem Sergeju Naumovu, kurš sākotnējā sarakstā starp kandidātiem bija iekļauts, bet decembrī viņš tika svītrots no kandidātu saraksta pirms pārbaudes spēlēm ar Dāniju, jo pieredzējušajam vārtsargam "nebija spēļu prakses". Tad arī valstsvienības vadība izteicās, ka Naumovs uz Vankūveru nedosies, ja viņš nebūs atradis sev klubu un nebūs vismaz mēnesi spēlējis. Naumovs joprojām ir bez kluba un spēļu prakses, tomēr dalībai Vankūveras olimpiskajās spēlēs viņš ir pieteikts.

Latvijas hokeja izlase pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm kopā pulcēsies 8.februārī, bet jau 9.februārī izlidos uz Frankfurti, kur 10.februārī aizvadīs pārbaudes spēli ar Vācijas valstsvienību. Jau nākamajā dienā Latvijas valstsvienība izlidos uz Vankūveru, kur turpinās gatavoties olimpiskajām spēlēm.

2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs hokeja turnīra priekšsacīkstēs Latvija B grupā spēlē pret Krieviju (17.februārī pulksten 7:00 pēc Latvijas laika), Čehiju (20.februārī pulksten 2:30 pēc Latvijas laika) un Slovākiju (21.februārī pulksten 2:30 pēc Latvijas laika).

Latvijā hokeja valstsvienība no olimpiskajām spēlēm plānojusi atgriezties 26.februārī.

Latvijas valstsvienības sastāvs 2010. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm:

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš un Gints Meija.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Sergejs Naumovs.

Rezervisti: Oļegs Sorokins, Artūrs Kulda, Jēkabs Rēdlihs, Roberts Bukarts, Viktors Bļinovs, Kaspars Saulietis, Roberts Jekimovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!