Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta D apakšgrupas trešās kārtas spēlē tiekas ar Horvātijas basketbolistēm, lūkojot nodrošināt vietu sacensību nākamajā posmā.

Mačs Katovicē sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to būs iespējams vērot kanālos TV6 un "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet ierakstā plkst.0.55 naktī to varēs redzēt arī kanālā TV3.

Otrajā D grupas trešās kārtas spēlē šodien plkst.21.30 pašreizējās Eiropas čempiones francūzietes tiksies ar Grieķiju.

Kā ziņots, šīs grupas pirmās kārtas spēlēs sestdien Francija ar 86:40 pieveica Horvātiju, bet Grieķijas izlase ar 67:57 apspēlēja Latviju.

Savukārt otrās kārtas mačos svētdien Latvija ar 59:56 pagarinājumā uzvarēja Franciju, kamēr Horvātija ar 65:63 pārspēja Grieķiju.

Tādējādi pēc otrās spēļu kārtas šajā grupā visām komandām ir pa vienai uzvarai. Uzvarot Horvātiju, Latvijas vienība nodrošinās vietu otrajā posmā.

Tāpat trešās kārtas spēles pirmdien tiks aizvadītas arī pārējās trijās grupās.

A grupā Slovākija tiksies ar Lietuvu, kas jau garantējusi vietu nākamajā posmā, bet Eiropas vicečempione Krievija tiksies ar Turciju. Tikmēr B apakšgrupas mačos Izraēlas komanda spēles ar Lielbritāniju, bet Baltkrievija samēros spēkus ar Čehiju, kas arī jau iekļuvusi nākamajā posmā. Savukārt C grupā Melnkalne, kas arī iekļuvusi nākamajā posmā, tiksies ar papildu kvalifikācijas turnīrā uzvarējušo Vāciju, bet Spānija cīnīsies ar čempionāta saimnieci Poliju.

A un B grupu komandas apakšgrupu spēles aizvada Bidgoščā, bet C un D grupas spēlē Katovicē. Pēc viena apļa spēlēm katras apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas iekļūs sacensību otrajā posmā, kurā tiksies ar otras pilsētā spēlējošās grupas trīs spēcīgākajām vienībām. Ceturtdaļfināla spēlēm kvalificēsies otrā posma katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Eiropas čempionāta otrā posma mači sāksies 22.jūnijā, izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29.jūnija, bet finālspēle risināsies 3.jūlijā.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Elīna Babkina (Gdiņas "Lotos", Polija), Kristīne Kārkliņa ("Cadi La Seu", Spānija), Zane Eglīte ("Termocarispe", Itālija), Gunta Baško (Krakovas "Wisla Can-Pack", Polija), Sabīne Niedola (Nantes "Reze", Francija), Liene Priede ("Lady Pirates", ASV), Zane Jākobsone ("TTT Rīga"), Ieva Kubliņa (Ģēras "Seat Lami-Ved", Ungārija), Aija Putniņa ("Arras", Francija), Karlīne Nīmane ("TTT Rīga"), Zane Tamane (Šopronas "MKB Euroleasing", Ungārija), Liene Jansone (Komenses "Pool", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!