Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, šodien aizvada Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas Lielbritānijas pilsētā Gilfordā notiekošā pārbaudes turnīra mačā spēkojas ar Kubas valstsvienību.

Cīņa sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika.

Iepriekš abas komandas savā starpā tikušās divas reizes un katra izcīnījusi pa vienai uzvarai. Kuba gatavojas FIBA Amerikas čempionātam, kas septembra beigās notiks Kolumbijā. Tajā kubietes spēlēs vienā apakšgrupā ar Čīles, Argentīnas, Puertoriko un Kolumbijas valstsvienībām.

Tikmēr vēl vienā spēlē plkst.16.30 Lielbritānijas izlase, kas izveidota gatavojoties Londonas olimpiskajām spēlēm, spēkosies ar Vāciju.

Pēc tam turpmākajos turnīra mačos piektdien latvietes spēkosies ar Vāciju (līdzšinējā savstarpējo spēļu bilance 3-3), bet sestdien spēlēs ar Lielbritāniju (2-0).

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvā pirms turnīra iekļautas arī debitantes Karlīne Nīmane un Zane Jākobsone.

Uz turnīru Latvijas izlase devusies 12 basketbolistu sastāvā. Latvijā palikušas Ieva Krastiņa, Lauma Reķe, kā arī tikko no ASV atbraukušās Liene Priede un Kristīna Vītola. Savainojumu turpina ārstēt Santa Dreimane. Savukārt Zane Eglīte un Anete Klintsone komandai pievienosies nākamnedēļ.

Nākamās nedēļas beigās, no 27. līdz 29.maijam, Latvijas komanda turnīrā Čehijā cīnīsies ar mājiniecēm, kā arī Polijas un Krievijas izlasēm. Jūnija sākumā būs divas spēles ar Lietuvas izlasi (4.jūnijā Panevēžā, 5.jūnijā Rīgā). No 9. līdz 11.jūnijam turnīrā Rīgā pretī būs Lielbritānijas un Slovākijas vienības.

Polijā paredzētajā Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20.jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienībai atkal nepalīdzēs Anete Jēkabsone-Žogota, kura šovasar vēlas atpūsties no basketbola. Tāpat Eiropas čempionātā nespēlēs arī Aija Brumermane, kurai uzreiz pēc klubu sezonas tika veikta operācija.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes turnīrā Lielbritānijā: Kristīne Kārkliņa, Elīna Babkina, Gunta Baško, Elīna Dillone, Ieva Veinberga, Zane Jākobsone, Karlīne Nīmane, Aija Putniņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Zane Tamane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!