Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Ķīnā piedzīvoja zaudējumu prestižā turnīra "Diamond Ball" otrajā spēlē, ar 74:84 sīvā cīņā piekāpjoties ASV izlasei.

Latvijas labā 24 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota, 12 punktus guva Zane Tamane, bet 10 punktus - Ieva Kubliņa. ASV izlasei 13 punktus guva Silvija Foulsa, 12 punktus - Tina Tomsone, pa 11 punktiem - Simone Augustusa un Sjū Berda, bet 10 punktus - Lisa Leslija.

Spēli veiksmīgāk uzsāka Latvijas basketbolistes, un pēc Guntas Baško, Zanes Tamanes un Andas Eibeles rezultatīvās spēles latvietes panāca 12:7. Tomēr tad iespēlējās amerikānietes un strauji sāka atrauties rezultāta, līdz pirmās ceturtdaļās beigām panākot jau 31:18. Otrās ceturtdaļas sākumā amerikānietes panāca arī 35:20, vēlāk gan izdevās pietuvoties, tomēr tuvāk par „-8" tikt neizdevās, un pārtraukumā ejot ASV basketbolistes bija vadībā ar 47:38.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas izlasei izdevās apturēt ASV uzbrukumus, ļaujot pretiniecēm četrarpus minūtēs gūt tikai divus punktus. Ceturtdaļas piektajā minūtē Ieva Kubliņa ar precīzu trīspunktnieku samazināja rezultāta starpību līdz 46:49, tomēr tuvāk tikt neizdevās. Amerikānietes pusotrā minūtē palielināja pārsvaru līdz 55:46 un pēc trešās ceturtdaļas bija vadībā ar 62:57. Taču Latvijas izlase vēlreiz spēlē apliecināja savu cīnīties spēju un lēnām deldēja amerikāniešu pārsvaru, līdz trešajā minūtē Jēkabsone-Žogota ar precīzu trejaci panāca 67:71.

Diemžēl, arī šoreiz Latvijas izlases pakaļdzīšanās līdz galam neizdevās. Amerikānietes apturēja Latvijas izlases ofensīvu, pašas bija rezultatīvas uzbrukumā un četras minūtes līdz spēles beigām cīņas liktenis praktiski bija izšķirts - 76:67. Jēkabsone-Žogota ar vēl vienu precīzu tālmetienu gan deva nelielu cerību stariņu (70:76), tomēr ASV basketbolistes tad veica nelielu izrāvienu un palielināja pārsvaru līdz 84:70. Beigās amerikānietes svinēja uzvaru ar 10 punktu pārsvaru 84:74.

Atgādinām, ka vakar turnīrā Latvijas izlase pārsteidzošā kārtā ar 75:69 uzvarēja Eiropas čempiones krievietes.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad, atkarībā no ASV un Krievijas izlašu spēles iznākuma, spēlēs par trešo vai piekto vietu turnīrā. Vēl turnīrā otrā apakšgrupā spēlē Austrālija, Mali un Ķīna.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Pekinas Olimpiādē: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!