Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Šauļos piedzīvoja otro zaudējumu 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, ar 77:92 (7:23, 26:15, 26:32, 19:22) piekāpjoties Serbijas valstsvienībai.

Latvijas labā 19 punktus guva Rolands Freimanis, 16 punktus - Rihards Kuksiks, 15 punktus - Jānis Blūms, bet 12 punktus - Jānis Strēlnieks, kuram spēles dienā palika 22 gadi. Serbu rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija pieredzējušais Nenads Krstičs, bet 19 punktus guva Duško Savanovičs.


1.ceturtdaļa

Latvijai, salīdzinot ar spēli pret Franciju, sākumsastāvā notika viena izmaiņa – Rihardu Kuksiku aizstāja jaunais Dāvis Bertāns.

Spēle Latvijai iesākās ļoti neveiksmīgi. Pie groza serbi dominēja, uzbrukumā Blūmam šoreiz nevedās spēle, un trešajā minūtē jau 0:9. Bagatskim nekas cits neatlika, kā paņemt minūtes pārtraukumu.

Turpinājums nekāds labāks nebija, jo uzbrukumā kombinācijas neizdevās, individuāli serbi apstādināja Latvijas basketbolistus, un iznākumā bezcerīgi zaudēta pirmā ceturtdaļa – 7:23.

2.ceturtdaļa

Otrajā ceturtdaļā Latvija vairāk pielietoja zonas aizsardzību, kas sagādāja serbiem grūtības, bet uzbrukumā izdevās kombinācijas, radot nelielu stresu Dušana Ivkoviča vadītajai komandai. Dairis Bertāns un Rolands Freimanis noslēdza uzbrukumus, tad vēl divreiz Latvija atbruņoja serbu uzbrukumu, un Ivkovičs bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu.

Tomēr arī tas nelīdzēja Serbijai. Pēc Daira Bertāna metiena uzbrukuma pēdējās sekundēs Latvija pietuvojās līdz 20:26, bet pēc brīža Freimanis ar "slam dunk" panāca arī neizšķirtu 29:29. Serbi gan atbildēja ar septiņiem gūtajiem punktiem pēc kārtas, Bagatskis uzreiz pasauca spēlētājus uz apspriedi, kas palīdzēja. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs Jānis Strēlnieks lieliski apspēlēja Milošu Teodosiču, bet punktu puslaikam pielika Blūms – 33:38.

3.ceturtdaļa

Trešās ceturtdaļas sākumā Teodosičs iemeta divus soda metienus, bet Kuksiks atbildēja ar trīspunktnieku – 36:40. Taču tad savu vārdu teica pieredzējušais serbu centrs Nenads Krstičs, kurš brīdi vēlāk ar piecām piezīmēm no laukuma nosūtīja arī Mārtiņu Meieru.

Jānis Strēlnieks ar skaistu caurgājienu vēl atjaunoja Latvijai cerības 41:46, tad vēl bija 43:48, taču atkal "apgriezienus" ieslēdza Krističs – 43:53. Mirkli vēlāk Savanovičs un Markovičs panāca jau 47:62, un Bagatskis bija spiests izmantot jau otro pārtraukumu puslaikā.

Trešās ceturtdaļas pēdējās minūtes Latvija aizvadīja labi. Beidzot uzbrukumā paveicās Blūmam, kurš guva piecus punktus pēc kārtas, un vairs tikai 57:70.

4.ceturtdaļa

Ārī pēdējās ceturtdaļas sākumā uzbrukumā spēli uzņēmās Freimanis un Blūms, atkal cerīgi samazinot starpību līdz 65:71. Tomēr serbi uzreiz deva "atbildes triecienu" - 65:76. Pēc brīža atdzīvojās Strēlnieks, viņam palīdzēja otrs Jānis – Blūms -, un serbiem nelīdzēja arī Ivkoviča paņemtais minūtes pārtraukums 70:76, bet jāspēlē bija vairāk nekā piecas minūtes.

Diemžēl, tad sekoja izšķirošais "lūzums" Latvijas spēlē, zaudēti četri punkti pēc kārtas un 70:80. Nepilnas trīs minūtes pirms beigām Freimanis vēl deva mazu cerību stariņu 73:82, tomēr Dāvja Bertāna neprecīzie trijnieki neļāva cerēt uz ko vairāk. Punktu serbu uzvarau ar efektīvu "slam dunk" pēdējā sekundē pielika Ivans Pauničs – 77:92.

"Eurobasket 2011" pirmajā spēļu dienā B grupā Šauļos Serbija ar 80:68 pieveica Itāliju, bet Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai. Vēl šajā grupā Vācija ar 91:64 sagrāva Izraēlu.

Priekšsacīkstēs Latvija vēl tiksies ar Itāliju (2.septembrī), Izraēlu (4.septembrī) un Vāciju (5.septembrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!