Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu, kas piektdien sāksies Slovākijā, dosies 25 spēlētāju sastāvā, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš.

Pēdējais "liekais" izlasē būs uzbrucējs un tas tiks paziņots pēc otrdien paredzētās Latvijas izlases pēdējās pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju.

Pirmajā posmā Latvijas izlase pieteiks trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus, lai gan iepriekš tika prognozēts, ka valstsvienība varētu spēlēt ar septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Latvijas izlases sastāvā nav iekļauts Mārtiņš Karsums, kuram savainojums tomēr liegs spēlēt Slovākijā.


Izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks norādīja, ka joprojām cerot uz Kaspara Daugaviņa palīdzību, kurs gan nevarēs spēlēt pirmajos mačos, jo viņam turpinās vēl sezona Ziemeļamerikā.

"Pamata programma ir izpildīta, fiziskā slodze spēlētājiem ir samazināta, un uz pasaules čempionātu hokejisti būs jau optimālā formā. Komanda noskaņota optimistiski, cīnīsimies," žurnālistiem norādīja Znaroks. "Žēl, ka nav pilnībā atveseļojies Karsums, bet nav jēga viņu psiholoģiski "lauzt" uz pasaules čempionātu un ņemt līdzi."

Īpaši Znaroks izcēla Aleksandru Ņiživiju, kurš pēc ģimenes traģēdijas atgriezās valstsvienībā un ir gatavs spēlēt pasaules čempionātā.

Runājot par virknējumiem, Znaroks uzsvēra, ka labi saspēlējušies pirmdienas mačā ar Norvēģiju Ņiživijs ar Mārtiņu Cipuli un Lauris Dārziņš ar Miķeli Rēdlihu, kuri pirmo reizi valstsvienībā šogad spēlēja kopā.

Tikmēr Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš preses konferencē otrdien asi vērsās pret masu medijiem, kuri šogad par valstsvienību esot rakstījuši daudz negatīva un informācija bijusi baumu līmenī. Pēc Ozoliņa teiktā, šī atmosfēra traucējusi strādāt gan spēlētājiem, gan izlases vadībai, gan federācijai.

Savukārt pasaules čempionātā Latvijas izlasei galvenais uzdevums būs saglabāt vietu augstākajā divīzijā. "Uzdevums ir cits, reāli skatoties uz pašreizējo situāciju. Primārais ir palikt augstākajā divīzijā, tas ir minimālais, pārējie ir mērķi, un centīsimies tos sasniegt," norādīja Ozoliņš

Pati komanda sev kā mērķi ir noteikusi labāko astotnieku, bet LHF izvirzītais mērķis ir iekļūšana otrajā posmā jeb starp 12 labākajām komandām.

Latvijas hokeja izlases sastāvs:
Vārtsargi - Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums, Māris Jučers

Aizsargi - Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Artūrs Kulda

Uzbrucēji - Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Roberts Jekimovs, Ronalds Ķēniņš, Sergejs Pečura, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts, Gints Meija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!