Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien Insbrukā izcīnīja pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs, pēcspēles "bullīšos" ar 3:2 pieveicot Austrijas valstsvienību.

Latvijas izlases vārtus spēlē sargāja Edgars Masaļskis.

Mača pamatlaikā vārtus Latvijas izlases labā guva Aleksejs Širokovs un Roberts Bukarts, bet Austrijas komandā ar precīziem metieniem izcēlās Dārsijs Verenka un Olivers Zecingers.

Tikmēr pēcspēles metienu sērijā uzvaru nesošos vārtus guva Andris Džeriņš.

1.periods

Cīņa sākās mierīgā tempā, tomēr arī tāda spēles stilā Latvijas izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs mača trešajā minūtē pamanījās nopelnīt divu minūšu noraidījumu. Tomēr vairākumā Austrijas hokejisti neko bīstamu nespēja izveidot, bet visus metienus pārliecinoši atvairīja Latvijas komandas vārtsargs Edgars Masaļskis.

Pirmās trešdaļas vidū pirmā reālā iespēja atklāt rezultātu bija austriešiem, taču Masaļskis glāba Latviju no vārtu zaudējuma. Mirkli vēlāk uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Georgijs Pujacs, tomēr arī šo vairākumu Austrijai neizdevās realizēt. Turpinājumā iniciatīvu pārņēma Latvija, kā rezultātā mājinieki nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, turklāt minūti un 28 sekundes viesiem bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem. Taču Latvijas hokejistiem šo lielo vairākumu neizdevās realizēt un cīņas gaita izlīdzinājās.

Pirmās trešdaļas beigās Latvijai izdevās atklāt rezultātu. No noraidīto spēlētāju soliņa veiksmīgi atgriezās Širokovs, kurš saņēma Kristiāna Pelša piespēli un ripu raidīja starp Austrijas vārtsarga Fabiāna Veinhandla kājsargiem - 1:0.

2.periods

Mača otrās 20 minūtes Latvijai iesākās neveiksmīgi, jo jau 38.sekundē Verenka pārspēja Masaļski un izlīdzināja rezultātu. Nepilnas trīs minūtes vēlāk viesiem bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr tajā lieliski darbojās Veinhandls un atvairīja pāris bīstamus pretinieku metienus, neļaujot Latvijai pārņemt vadību. Uzreiz pēc tam, kad komandas atkal spēlēja vienādos sastāvos, Austrijai izdevās pārņemt vadību. Vienatnē pret Masaļski izslidoja Zecingers un raidīja ripu starp Latvijas izlases vārtsarga kājsargiem.

Turpinājumā Latvijas izlasei piederēja neliels pārsvars, kas mača 32.minūtē tika pārvērsts gūtajos vārtos. Precīzu piespēli no Krišjāņa Rēdliha vārtu priekšā saņēma Bukarts un no tuvas distances raidīja to vārtos - 2:2. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem Latvijai nācās aizstāvēties mazākumā, taču Austrijai neizdevās izmantot viena laukuma spēlētāju pārsvaru un rezultāts nemainījās.

Trīs minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Latvija vēlreiz palika mazākumā, tomēr tajā lielisku reidu uz austriešu vārtiem veica Gints Meija, taču pārspēt Veinhandlu viņam neizdevās. Pašā otrās trešdaļas izskaņā Latvija ar savām aktivitātēm pretinieku zonā nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, taču līdz beigu sirēnai tas netika realizēts.

3.periods

Trešās trešdaļas pirmās desmit minūtes aizritēja diezgan piesardzīgā cīņā abu komandu izpildījumā, tādējādi ļoti daudz bīstamu uzbrukumu nebija. Mača 52.minūtē 2+10 minūšu noraidījumu par pretinieka grūšanu apmalē saņēma Miķelis Rēdlihs, taču Austrijai arī šo vairākumu neizdevās realizēt. Pēc brīža uz noraidīto spēlētāju soliņa devās arī Miķela brālis Jēkabs, tomēr arī šajā mazākumā Latvija spēlēja pārliecinoši un neļāva austriešiem izvirzīties vadībā.

Mača pamatlaika pēdējās minūtēs ritēja līdzīga cīņa un uzdevumu augstumos bija abi vārtsargi, tāpēc jau otro dienu pēc kārtas spēles uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks.

Pagarinājums un "bullīši"

Papildlaika pirmajās minūtēs aktīvāk uzbruka Austrijas hokejisti, tomēr līdz bīstamam metienam, kas varētu radīt problēmas Masaļskim, viņi tā arī nenonāca. Tiesa, Latvijas izlases aizsargs Kristaps Sotnieks varēja ripu raidīt arī savos vārtos, tomēr Masaļskis nodemonstrēja teicamu reakciju un atvairīja šo Sotnieka pielaboto metienu. Savukārt pagarinājuma beigu daļā nedaudz aktīvāk cīnījās jau Latvija, taču arī tai neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

Pēcspēles metienu sērijā Latvijas komandā divas reizes precīzs bija Džeriņš, kuram tika ieskaitīts arī uzvaru nesošais metiens, bet vienus vārtus guva Miķelis Rēdlihs.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Pujacs.

Abu komandu pirmajā spēlē trešdien Latvija zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar 4:5, nenosargājot otrajā periodā iegūto divu vārtu pārsvaru.

Spēles pret Austrijas hokejistiem Latvijas izlasei ir priekšpēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta. Pēc tam pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

2011.gada pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 29.aprīlī. Latvijas izlase priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Austriju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers;

aizsargi - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Redlihs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Mārtiņš Jakovļevs, Alberts Iliško, Arvīds Reķis;

uzbrucēji - Aleksejs Širokovs, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Ģirts Ankipāns, Ronalds Ķēniņš, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Juris Štāls, Kristiāns Pelšs, Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!