Foto: F64
Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā iekļautas 19 basketbolistes, trešdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība.

Sieviešu valstsvienības treniņi sāksies 2.maijā, tiesa, daļa spēlētāju no ārzemēm atgriezīsies vēlāk un darbā iesaistīsies pakāpeniski.

Valstsvienības kandidātu sarakstā iekļautas 19 basketbolistes, taču saraksts varētu vēl pagarināties, lai jau pirmajās treniņnometnēs varētu ritēt pilnvērtīgs darbs.

"Sāksim strādāt maija sākumā, tiesa, apstākļi piespieduši mazliet koriģēt plānus," situāciju komentēja valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulakoss. "Daļa spēlētāju vēl būs aizņemtas savos klubos un augstskolās, tāpēc mazliet paplašinājām kandidātu loku. Esmu priecīgs, ka varēšu pastrādāt ar jaunajām spēlētājām. Gribu viņas motivēt, dot iespēju sevi parādīt un tuvināt komandas līderu līmenim, lai nepieciešamības gadījumā viņas varētu nākt palīgā. Savukārt vairākām pieredzējušajām basketbolistēm ļaušu kādu brīdi atpūsties."

Sezona klubos jau beigusies Kristīnei Kārkliņai un Laumai Reķei. Līdz maija sākumam noteikti atbrīvosies Polijas klubos spēlējošās Gunta Baško un Elīna Babkina, "ungārietes" Zane Tamane un Ieva Kubliņa, kā arī Latvijas klubu pārstāves.

Liene Jansone cīnās Itālijas čempionāta "play-off" (fināli beigsies 8.maijā), Zanei Eglītei un Santai Dreimanei Itālijas otrajā līgā izslēgšanas turnīrs var ieilgt līdz 15.maijam. Sabīne Niedola un Aija Putniņa Francijas čempionātā var cīnīties līdz 8.maijam.

Elīne Dillone Amerikā trenējas individuāli un Rīgā varētu ierasties maija sākumā. Savukārt ASV studentu līgās spēlējošās Rīgā atgriezīsies dažādos laikos: Liene Priede 15.maijā, Kristīne Vītola 16.maijā, Anete Klintsone 20.maijā.

Valstsvienības plānos paredzētas 11 pārbaudes spēles. No 19. līdz 22.maijam turnīrā Gilfordā ar Lielbritāniju, Kubu un Vāciju (plus viena finālspēle), no 27. līdz 29.maijam turnīrā Čehijā ar mājiniecēm, kā arī Polijas un Krievijas izlasēm. Jūnija sākumā būs divas spēles ar Lietuvas izlasi, bet no 9. līdz 11.jūnijam turnīrā Rīgā pretī būs Lielbritānijas un Slovākijas vienības.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20.jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!