Foto: DELFI
Latvijas U-19 izlases basketbolisti šovasar pasaules čempionātā, kas risināsies Latvijā, spēlēs vienā grupā ar Austrāliju, Argentīnu un Taivānu, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Foto galerija

Latvijas komanda tika ielozēta B grupā un priekšsacīkstēs spēlēs Valmierā.

Vēl izlozē noskaidrojās, ka A grupā spēlēs Krievija, Polija, Brazīlija un Tunisija; C grupā - Lietuva, Horvātija, Kanāda un Koreja; D grupā - ASV, Serbija, Ķīna un Ēģipte.

Grupu turnīra pirmā kārta no 30. jūnija līdz 2. jūlijam notiks Liepājā un Valmierā. Katras apakšgrupas trīs labākās komandas iekļūs grupu turnīra otrajā kārtā, kas risināsies no 4. līdz 6. jūlijam. Otrajā posmā vienā grupā būs A un B grupu trīs labākās, komandas, bet otrā grupā – trīs labākās vienības no C un D grupām. Tādējādi Latvija pirmajos divos sacensību posmos nevarēs tikties ar divām favorītēm – ASV un Lietuvu.

E un F grupu četras labākās izlases kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kuras notiks Rīgā no 8. līdz 10. jūlijam, izspēlējot ceturtdaļfinālus, pusfinālus un spēles par medaļām. Spēles par 13. - 16. vietu tiks aizvadītas Liepājā.

Pirmajā spēlē 30.jūnijā Latvija tiksies ar Taivānu, 1.jūlijā – ar Austrāliju, bet 2.jūlijā – ar Argentīnu.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins svinīgajā ceremonijā uzsvēra, ka Latvija līdz šim veiksmīgi organizējusi visus lielos basketbola turnīros – sākot jau ar 1937.gada Eiropas čempionātu vīriešiem, kā arī 2009.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionātu un U-20 Eiropas čempionātus sievietēm un vīriešiem. "Tas būs izaicinājums ne tikai LBS, bet arī visai Latvijai."

Voins izteica cerību, ka šis čempionāts dos stimulu pilsētu-rīkotāju tālākajai attīstībai, kā arī basketbolam tiks piesaistīti vēl vairāk jaunieši. Īpaši Voins izcēla Latvijas līdzjutējus, kas "atbalstīs ne tikai Latvijas puišus, bet arī citas komandas".

FIBA Sporta direktors Ļubomirs Kotleba uzsvēra, ka "Latvija ir maza valsts, bet skaista un ar senām basketbola tradīcijām, jo bija viena no FIBA dibinātājām". Īpaši Kotleba izcēla "TTT Rīga" panākumus un izcilo Latvijas basketbolisti Uļjanu Semjonovu.

Lai ievērotu dažādus principus un katru kontinentu pārstāvošās valstis netiktos savā starpā, izloze izvērtās diezgan sarežģīta. Veicot izlozi, Kotlebam gan sanāca daži misēkļi, kas izraisīja arī jautrību klātesošajos, tomēr kopumā iztika bez lieliem starpgadījumiem.

Svinīgajā ceremonijā īpašu atzinību izpelnījās Jāzepa Mediņa mūzikas skolas koris pēc izpildītās Lūisa Ārmstronga leģendārās dziesmas "What a Wonderful World".

Izlozē Kotlebam palīdzēja Valmieras mērs Inesis Boiķis, Liepājas vicemērs Gunārs Ansiņš, kā arī Latvijas basketbola slavenības Valdis Muižnieks un Cēzars Ozers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!