Foto: F64
Sieviešu valstsvienību pārbaudes turnīra pirmajā spēlē Anglijas pilsētā Gilfordā Latvijas komanda ar 60:73 (35:45) zaudēja Kubas izlasei, taču izlases treneris uzsver, ka pārbaudes spēles ir domātas tam, lai atklātu trūkumus.

Pirmajā pārbaudes spēlē pēc divu nedēļu sagatavošanās cikla Latvijas basketbolistēm lielas problēmas sagādāja Kubas komandas agresīvā aizsardzība. Pirmajā puslaikā vien latvietes pieļāva 16 kļūdas (pretiniecēm - sešas), visā spēlē bilance bija 27–9. Uz šāda fona nelīdzēja ne labā tālmetienu precizitāte (7/16), ne minimālais pārsvars cīņā pie groziem (45:43), vēsta Latvijas Baasketbola savienības mājas lapa.

Valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks notikumus laukumā komentēja pārbaudes spēlei piedienīgā mierā. "Komanda vēl ne tuvu nav gatava nopietnām spēlēm, tādēļ neesmu ne satriekts, ne dusmīgs," viņš norāda. "Turpinām smagi trenēties, spēlētājas vēl ir atšķirīgā kondīcijā. Pārbaudes spēles ir domātas tieši tam, lai noskaidrotu savus trūkumus un lietas, kas jāuzlabo. Protams, 27 kļūdas ir pārāk daudz - mūsu saspēles vadītājām jākļūst uzmanīgākām. Taču pirmajai spēlei tā nav nekāda katastrofa."

Uz jautājumu, kā spēlē iesaistījušās valstsvienības debitantes Karlīne Nīmane un Zane Jākobsone, kā arī izlasē maz spēlējusī Ieva Veinberga, treneris atbildēja, ka jaunpienācējas cenšas atrast savu vietu komandā un tas nav viegls process. "Esmu pārliecināts, ka visas meitenes un visa komanda var spēlēt daudz labāk un šī spēle iezīmēja virzienus, kuros jāpiestrādā īpaši," saka Dikeulaks.

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Elīna Babkina 19 (5 piespēles, 6 kļūdas), Gunta Baško (4 piepsp., 5 kļ.), Sabīne Niedola 1, Liene Jansone 10 (7 atl.), Zane Tamane 11 (9 atl.); Ieva Kubliņa 9, Aija Putniņa, Kristīne Kārkliņa 10 (8 kļ.), Zane Jākobsone, Karlīne Nīmane un Ieva Veinberga. Nespēlēja Elīna Dillone, kura trešdien treniņā savainoja potīti.

Piektdien plkst.16.30 pēc Latvijas laika mūsējās basketbolsites gaida spēle ar Vācijas komandu, kas turnīra pirmajā dienā ar 70:60 pārspēja Lielbritāniju.

Pret Vāciju treneris sagaida tikpat grūtu spēli. "Vācijas izlasei pēc nedēļas jau sākas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs, tāpēc viņas jau ir sasniegušas labāku sportisko formu. Cīnīsimies, un ceru, ka sniegums uzlabosies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!