Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sestdien savā laukumā ar 59:84 (14:21, 19:20, 10:18, 16:25) zaudēja Krievijas izlasei, aizvadītajos pārbaudes mačos ciešot ceturto neveiksmi.

Pārliecinoši labākais Latvijas izlases rindās bija Jānis Blūms, kurš guva 16 punktus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet no pārējiem izlases spēlētājiem neviens neprata sasniegt desmit gūto punktu robežu. Septiņi punktu Jāņa Strēlnieka kontā.

Tikmēr Krievijas komandas labā 18 punktus guva Ņikita Šabalkins.

Izšķirošo lūzumu Latvijas izlase piedzīvoja mača trešajā ceturtdaļā, kuras gaitā pretinieku grozu centās apdraudēt ar lielu skaitu neveiksmīgu trīspunktu metienu, desmit minūšu laikā gūstot tikai desmit punktus. Ja pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar tikai astoņu punktu deficītu, tad noslēdzošās desmit minūtes Krievijas basketbolisti sagaidīja jau ar 16 punktu pārsvaru, kas laika gaitā sasniedza 25 punktu robežu.

Spēles gaitā Latvijas basketbolisti pieļāva 21 kļūdu, piekāpjoties gan izcīnīto atlēkušo bumbu, gan metienu precizitātes rādītājos.

Mačs norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā, kas tādējādi kļuva par ceturto Latvijas pilsētu, kurā notikušas Latvijas vīriešu valstsvienības spēles.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē piektdien "Arēnā Rīga" Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar 68:87.

Šajā spēlē izlasei palīdzēja abu vienību pirmajai cīņai nepieteiktie Mareks Mejeris un Lauris Blaus, kamēr uz rezervistu soliņa šoreiz nebija Dairis Bertāns un Mārtiņš Meiers.

Mejeris laukumā gan pabija tikai vienu minūti un 13 sekundes.

Kā ziņots, pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta finālturnīra Latvijas izlase aizvadītajā nedēļā Klaipēdā ar rezultātu 91:94 zaudēja Lietuvas studentu izlasei un ar 63:73 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai.

Savukārt Krievijas valstsvienība līdz spēlēm ar Latviju bija aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Aizvadītajā nedēļas nogalē tā piedalījās pārbaudes turnīrā Kiprā, kur ar rezultātu 88:51 pieveica Bulgārijas izlasi, bet ar 67:71 un 80:83 piekāpās attiecīgi Itālijai un Grieķijai.

Tikmēr ceturtajā pārbaudes mačā Krievijas izlase otrdien savā laukumā ar 91:76 pieveica šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra saimnieci - Lietuvas valstsvienību.

Pēc mačiem ar Krieviju nākamajās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase 20.augustā Panevēžā tiksies ar Lietuvu, 22. un 24.augustā Latvijas valstsvienība Rīgā un Ventspilī spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 27.augustā Jelgavā - ar Lielbritānijas komandu.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 31.augusta līdz 18.septembrim risināsies Lietuvā, spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Savukārt Krievija spēlēs vienā apakšgrupā ar Bulgāriju, Gruziju, Ukrainu, Beļģiju un Slovēniju.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sastāvs: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Ivars Timermanis, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers.

Krievijas vīriešu basketbola izlases sastāvs spēlēm ar Latviju: Semjons Antonovs, Andrejs Voroncevičs, Viktors Hrjapa, Andrejs Kiriļenko, Sergejs Moņa, Ņikita Šabalkins, Timofejs Mozgovs, Sergejs Bikovs, Jevgēņijs Voronovs, Antons Ponkrašovs, Aleksejs Šveds, Jegors Vjaļcevs, Vitālijs Fridzons, Dmitrijs Hvostovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!