Foto: LETA
Līdzekļu nodrošināšana pasaules U-19 basketbola čempionāta sarīkošanai samazinot citu sporta spēļu federāciju finansējumu, var apgrūtināt Latvijas izlašu gatavošanos 2011.gada svarīgajiem starptautiskajiem startiem, uzskata Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē nolemts pasaules U-19 basketbola čempionāta sarīkošanai piešķirt 155 000 no prasītajiem 200 000 latu. Kopējais čempionāta budžets ir 700 000 latu - atlikušo finansējumu veido pašvaldību, sponsoru un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) finansējums.

"Nacionālās sporta padomes lēmums ļauj turpināt darbu, organizējot no 30.jūnija līdz 10.jūlijam paredzēto pasaules čempionātu, kā arī jūtami palielina iespēju, ka sacensības notiks Starptautiskās Basketbola federācijas standartiem atbilstošā līmenī," saka Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

LBS ir gatava turpināt darbu pie atbilstošas čempionāta norises sagatavošanas, kā arī plāno turpināt dialogu ar valdību, par iespējām kompensēt trūkstošo summu uz citu budžeta pozīciju samazināšanas vai papildu finansējuma avotu rēķina. Minētā summa piešķirta no visu sporta spēļu federāciju finansēšanai atvēlētajiem līdzekļiem. Tas nozīmē, ka citu uzdevumu īstenošanai 2011.gadā sporta spēļu federācijām kopā paliek 422 000 latu – apmēram par 30% mazāk, nekā bija 2010.gadā (Ls 630 000).

"Summas precīza sadale starp sporta spēļu federācijām paredzēta pēc divām nedēļām. Diemžēl jau tagad skaidrs, ka tik būtisks līdzekļu samazinājums apdraud Latvijas izlašu gatavošanos un startu 2011.gada oficiālajos turnīros un būs nepieciešams intensīvs darbs un īpaši risinājumi, lai to nodrošinātu ," uz problēmu norāda Šneps.

Tiesības startēt 2011.gada Eiropas čempionātos izcīnījušas Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības. Polijā un Lietuvā notiekošie turnīri būs arī kvalifikācijas sacensības 2012.gada olimpiskajām spēlēm.

2011.gada vasarā Latvijas U19 izlase otro reizi vēsturē startēs pasaules čempionātā, bet sešas Latvijas jaunatnes izlases piedalīsies Eiropas čempionātos. Vīriešu U20, U18 un U16 izlases, kā arī sieviešu U20 komanda cīnīsies Eiropas čempionāta A līgā, bet sieviešu U18 un U16 izlasēm noteikts uzdevums B līgas turnīrā izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas čempionāta elites grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!