Vairākiem Latvijas U-20 izlases hokejistiem ir potenciāls jau tuvākajā laikā papildināt Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" rindas, uzskata Latvijas Hokeja federācija.

LHF valde otrdien vērtēja Latvijas U-20 izlases startu pasaules čempionātā pirmajā divīzijā, kurā tika izcīnīta pirmā vieta un ceļazīme uz augstāko divīziju.

Latvijas U-20 izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks atzina, ka izvirzītais uzdevums tika izpildīts – izcīnīta pirmā vieta, pārspējot turnīra saimniekus baltkrievus, pār kuriem bijām pārāki gan spēles, gan psiholoģiskā ziņā. Vairākiem šīs izlases dalībnieki ir potenciāls tuvākajā nākotnē papildināt Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" sastāvu, norādīja Baldonieks.

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs atzina, ka pirms pasaules čempionāta izlase piedalījās divos turnīros, un tajos kopumā tika pārbaudīti 32 spēlētāji un četri vārtsargi. Uzvaru čempionātā sekmēja tas, ka treneru štābs panāca, ka no komandas tika izveidots kolektīvs ar komandas garu.

Baldonieks atklāja arī savu redzējumu, kā nākamā gada izlases gatavosies pasaules čempionātam. Šī gada maijā izlases potenciālajiem kandidātiem tiks sarīkota treniņnometne, medicīniskā pārbaude. Plānots veidot MHL komandu uz 1992. gada dzimušo spēlētāju bāzes, lai vasarā varētu sākt gatavoties sezonai un augusta beigās piedalīties Sergeja Žoltoka turnīrā, bet novembrī aizvadīt pārbaudes spēles ar Baltkrievijas vai Austrijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!