Pārsteidzošu uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīrā svētdien Polijā izcīnīja Lietuvas basketbolistes, kuras ar 76:64 pieveica spēcīgo Krievijas valstsvienību.

Krievijas izlase pēdējos piecos Eiropas čempionātos ir spēlējusi allaž finālā, bet šogad finālturnīra pirmajā spēlē ar grūtībām pieveica Slovākiju un tagad zaudēja Lietuvai.

Izšķirošo pārsvaru lietuvietes ieguva tikai pēdējās minūtēs. Vēl sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Lietuva bija vadībā ar 61:60, bet vairāki veiksmīgi uzbrukumi un Krievijas izlases kļūdas ļāva lietuvietēm panākt 68:61 divas minūtes pirms beigu signāla. Krievijas centieni kaut ko glābt pēdējās minūtēs bija nesekmīgi, bet Lietuva vēl vairāk palielināja pārsvaru.

Lietuvai pa 20 punktiem bija Aušra Bimbaite un Egle Sulčiute, bet 19 punktus – Sandra Linkevičiene. Pārējās basketbolistes Lietuvas izlases rindās kopā guva 17 punktus.

Krievijai labākā bija pieredzējuši Marija Stepanova, kura guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Vēl 12 punktus Krievijai guva Olga Artešina.

Līdz ar šo uzvaru Lietuvas izlase sev ir nodrošinājusi pirmo vietu A apakšgrupā. Tāpat tagad ir zināms, ka no šīs grupas nākamajā kārtā vietas sev ir nodrošinājušas arī Krievija un Turcija, bet Slovākiju no pēdējās vietas neglābs arī uzvara pēdējā vietā pret Lietuvu.

Vēl svētdien C grupā pie pirmās uzvaras tika mājinieces Polijas basketbolistes, kuras ar 75:60 pārspēja Vāciju. Polietēm 16 punktus guva Evelīna Kobrina, bet Vācijai rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Romija Bēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!