Foto: DELFI.lt
Ceļazīmi uz 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru ceturtdien ieguva Lietuvas izlases basketbolisti, kuri Eiropas čempionātā dramatiskā cīņā uzvarēja pusfināla spēlē par 5.-8.vietai.

"Eurobasket 2011" spēlē par 5.-8.vietu lietuvieši Kauņā ar 80:77 pieveica Slovēniju, kas tādējādi nākamgad nespēlēs Londonas olimpiskajās spēlēs.

Savus pretiniekus cīņā par piekto vietu lietuvieši uzzinās tikai piektdien, bet spēli aizvadīs sestdien.


Otro dienu pēc kārtas Lietuvas basketbolisti lika panervozēt saviem līdzjutējiem, bet šoreiz spēlei bija laimīgas beigas. Lietuva neveiksmīgi iesāka spēli, nonākot zaudētājos ar 6:14, taču pēc minūtes pārtraukuma "pamodās" un jau pēc puslaika bija vadībā – 44:33.

Tomēr pārsvaru Kauņas arēnā Lietuvas basketbolisti atkal nenosargāja, un mača liktenis izšķīrās pēdējās minūtēs. 71 sekundi pirms pamatlaika beigām Erazems Lorbeks ar trīspunktnieku panāca 77:76. Šķita, ka lietuvieši otro dienu pēc kārtas piedzīvos zaudējumu pēc līdzīga scenārija, jo pēc brīža Lietuva zaudēja bumbu. Tomēr Slovēnijas uzbrukumu, pārtverot bumbu, apturēja Rimants Kaukēns, bet Mants Kalnietis ar tālmetienu atguva Lietuvai vadību 79:77. Slovēnijas uzbrukums vēlreiz bija nesekmīgs, pēc vairākiem pārkāpumiem beidzot Lietuvai bija jāmet "sodiņi" – Kalnietis realizēja tikai vienu no diviem, dodot cerību slovēņiem paglābties. Tomēr pēdējā sekundē Gorana Dragiča grūtā situācijā izmestais trīspunktnieks nebija precīzs, un Lietuvas basketbolisti varēja priecāties.

Lietuvas labā 17 punktus guva Kalnietis, bet pa 12 punktiem – pieredzējušie Darjus Songaila un Šarūns Jasikevičs. Slovēnijai rezultatīvākie bija Dragičs un Lorbeks, kuri guva pa 16 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!