Foto: DELFI.lt
Piekto vietu Eiropas basketbola čempionātā vīriešiem sestdien izcīnīja mājiniece Lietuva.

Mačā par piekto vietu Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 73:69 (14:20, 18:17, 24:11, 17:21) pieveica Grieķiju.

Vēl nepilnu pusminūti pirms spēles beigām Grieķija spēja pietuvoties līdz 68:69, tomēr pēdējās sekundēs nedaudz pārliecinošāk nospēlēja mājinieki.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 13 gūtajiem punktiem bija Martīns Pocjus, 12 punkti bija Darja Songaila kontā, bet kopā vismaz desmit punktus guva seši Lietuvas izlases spēlētāji.

Savukārt Grieķijai ar 16 punktiem palīdzēja Nikolass Kalatess.

LETA jau vēstīja, ka pirms tam spēlē par septīto vietu Slovēnija ar rezultātu 72:68 (27:20, 17:19, 20:12, 8:17) pārspēja Serbiju.

Kā ziņots, pusfinālos par 5.-8.vietu mājinieki lietuvieši ar 80:77 uzvarēja Slovēniju, bet Grieķija ar 87:77 pieveica iepriekšējā Eiropas čempionāta otro spēcīgāko komandu Serbiju.

Līdz ar to Lietuva un Grieķija garantēja sev vietu nākamajā vasarā paredzētajā Londonas olimpisko spēļu papildu kvalifikācijas turnīrā, bet Serbijai un Slovēnijai vairs nebūs iespēju pretendēt uz dalību Olimpiādē.

Kā ziņots, 2012.gada olimpiskajām spēlē Londonā automātiski kvalificējušās turnīra finālistes, bet komandas, kas ierindosies 3.-6.vietā, piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Par Eiropas čempionāta finālistēm piektdien kļuva Spānija un Francija. Pusfinālos pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 92:80 pieveica Maķedoniju, savukārt Francijas izlase ar 79:71 pieveica Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā līdz šim nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionāta finālā spēlējusi tikai vienu reizi, kad 1949.gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien.


Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla dueļos Spānija ar rezultātu 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju, Maķedonija ar 67:65 apspēlēja Lietuvas valstsvienību, Francijas vienība ar 64:56 uzvarēja Grieķiju, bet Krievija ar 77:67 pieveica Serbiju.

Visas izslēgšanas spēles komandas aizvada Kauņā.

Kā ziņots, turnīra otrajā posmā E apakšgrupā bija apvienojušās pa trijām spēcīgākajām komandām, kas pirmajā posmā spēlēja A un B grupās, bet F grupā spēlēja C un D grupu spēcīgākās vienības.

Uz otro posmu komandas līdzi ņēma savstarpējo spēļu rezultātus turnīra pirmajā posmā.

E grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Spānija, kurai ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību sekoja Francija. Lietuvas kontā bija trīs uzvaras, Serbija izcīnīja divus panākumus, bet Turcijai un Vācijai bija pa vienam panākumam.

Savukārt F grupā Krievija uzvarēja visās piecās spēlēs, bet Maķedonijas kontā bija četras uzvaras. Grieķija ar trijiem panākumiem izcīnīja trešo vietu, Slovēnijas valstsvienība tika pie diviem panākumiem, Somijas komandai bija viena uzvara, bet Gruzija piecos mačos pie panākumiem netika.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļuva pa četrām spēcīgākajām otrā posma komandām no abām apakšgrupām.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 78:89 zaudēja Francijai, otrajā spēlē ar ar 77:92 piekāpās Serbijai, trešajā cīņā ar 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu, ceturtās kārtas spēlē ar 88:91 piekāpās Izraēlai, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā, bet savā pēdējā čempionāta mačā Latvijas basketbolisti pirmdien ar 80:81 atzina arī Vācijas izlases pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!