Foto: F64
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks par savu pienākumu pildīšanu valstsvienībā saņemot lielāku atalgojumu nekā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo", piektdien publicētajā sarunā ar "Neatkarīgo Rīta Avīzi" (NRA) izteicies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Jau vēstīts, ka, Latvijas hokeja izlasei Bratislavā notiekošo pasaules čempionātu noslēdzot 13.vietā, Znaroks apstiprināja, ka, visticamāk, pametīs savu amatu.

"Jau pirms čempionāta biju izteicies, ka varētu pamest Latvijas izlases galvenā trenera amatu, bet es vēl nākotnē visu apsvēršu un apdomāšu," toreiz izteicās Znaroks. "Taču man ir apnicis samierināties ar mazumiņu. Lielu naudu es šajā darbā nenopelnu, strādāju uz savu entuziasmu."

Par šādiem izlases trenera izteikumiem neizpratnē ir Lipmans, kurš uzskata, ka Znaroks saņem savam darba apjomam atbilstošu atalgojumu.

"Kā viņš tā varēja sacīt, ka valstsvienībā strādā gandrīz par velti? Būšu atklāts - Znaroks izlasē saņem pat vairāk nekā Maskavas "Dinamo" komandā, ja mēs pielāgojam samaksu par konkrēto laiku," citēts Lipmans. "Cik tad viņš izlasē strādā? Pagājušajā pavasarī ar visu sagatavošanās periodu sanāca tikai trīs nedēļas. Šogad bija nedaudz vairāk, tomēr es gada garumā katru mēnesi uz viņa rēķinu pārskaitu konkrētu naudas summu."

Vaicāts par iespējamajām izmaiņām izlases treneru korpusā, Lipmans ieteica nesteigties ar pārsteidzīgiem lēmumiem.

"Vai tiešām ir nepieciešama steiga? Tas ir ļoti nopietns jautājums, visu vajag rūpīgi apdomāt un tikai tad pieņemt lēmumu," piebilda Lipmans, uz jautājumu, vai izlasei varētu tikt piesaistīts kāds ārvalstu speciālists, atbildot, ka tam, visticamāk, nepietiktu finansiālo līdzekļu. "Domājam, strādājam, gan jau viss būs labi."

Jau ziņots, aizvadītajās pasaules čempionāta spēlēs pirmajā posmā Latvija savā apakšgrupā ar 2:4 zaudēja pagājušā gada spēcīgākajai komandai Čehijai, otrajā spēlē ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Somijai, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu otrajā posmā ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Dānijai.

Savukārt turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā Latvija ar 2:5 zaudēja Slovēnijai, vēlāk ar 6:3 pārliecinoši uzvarēja Baltkrieviju, bet izšķirošajā cīņā ar 4:1 pārspēja Austriju.

Nākamā gada pasaules čempionātā apakšgrupu spēles tiks aizvadītas Helsinkos un Stokholmā. Tāpat šajās pilsētās notiks arī katras grupas ceturtdaļfinālu mači, kas nozīmē, ka komandām nevajadzēs pārbraukt uz citu valsti, lai aizvadītu ceturtdaļfināla maču.

Savukārt pusfināli un spēles par godalgām nākamajā gadā notiks Helsinkos, bet 2013.gadā - Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!