Olimpiskais čempions daiļslidošanā Evans Lisačeks ir ņēmis ļaunā sava konkurenta Jevgeņija Pļuščenko izteikumus pēc medaļu izcīnīšanas, kurā krievu slidotājam tika sudraba godalga.

Preses konferencē pēc uzvaras izcīnīšanas Evans Lisačeks izteicās, ka ar saviem vārdiem Pļuščenko ir izdarījis smagu psiholoģisku sitienu zem jostasvietas viņa dzīves laimīgākajā brīdī, raksta “Sport Ekspress”. “Jāteic, es biju nedaudz sarūgtināts, kad izdzirdēju Pļuščenko paziņojumu, ka es neesmu “īsts čempions”,” Lisačeku citē “Reuters”. “Vienmēr esmu uzskatījis Jevgeņiju par paraugu, bet te viņš man izdarīja “sitienu zem jostasvietas” vienā no manas dzīves svarīgākajiem momentiem. Taču, neskatoties ne uz kādiem izteikumiem, es vienmēr atcerēšos savu uzvaras brīdi.”

“Pļuščenko lieki uzskata, ka izvēles programmas līmenis bija zems,” piebilst Lisačeks. “Nav izslēgts, ka tās, gluži otrādi, bija spēcīgākās sacensības daiļslidošanas vēsturē. Saprotu, ka ir grūti pieņemt zaudējumu, īpaši, ja pirms starta tu neesi apšaubījis savu uzvaru. Norīt šādu rūgtu atziņu ir patiešām smagi, tāpēc esmu pārliecināts, ka to visu Pļuščenko teica jūtu uzplūdā un negribēja nevienu apvainot.”

Daiļslidošanas turnīra iznākums izraisīja plašas diskusijas masu medijos, kurās aktīvi savu viedokli pauda sudraba medaļas ieguvējs Jevgeņijs Pļuščenko, uzskatot, ka tiesneši uzvaru Lisačekam piešķīruši nepelnīti, jo amerikāņu sportista programmā netika iekļauts neviens četrkāršais lēciens, kādu izpildīja Pļuščenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!