Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7) augustā visu diennakti tiešraidēs un ierakstos nodrošinās translācijas no Pekinas olimpiskajām spēlēm, vortālu "Delfi Sports" informēja LTV.

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 8.-24.augustam. Pirmās tiešraides no Pekinas sāksies jau plkst. 4:00 no rīta un turpināsies līdz pat septiņiem vakarā. Savukārt ieraksti, kas būs skatāmi vēlāk, ļaus līdzjutējiem noskatīties sacensības, kuras vienlaicīgi ar citām sacensībām nebūs iespējams parādīt tiešraidē.

Spēļu svinīgā atklāšanas ceremonija tiks rādīta piektdien, 8. augustā, no plkst. 14:50 gan LTV1, gan LTV7 ēterā. Atkārtojums - LTV7 plkst. 20:20.

Arī noslēguma ceremonija svētdien, 14. augustā, būs skatāma tiešraidē abos LTV kanālos no plkst. 14:50, bet atkārtojumā - plkst. 21:00 LTV7 ēterā.

N 8. līdz 24. augustam programmā iekļautas ne tikai sacensības, bet arī citas ar Olimpiādes tematiku saistītas pārraides - sacensību apskati un ziņas. Ik darbdienas rītu ap pulksten 7:30 un 8:30 (brīvdienās - plkst. 8:00) LTV7 ēterā būs raidījums "Šodien Pekinā", ko veidos Armands Tripāns un Mārtiņš Mālmeistars. Tajā - par konkrētajā dienā gaidāmajiem notikumiem Pekinā un Latvijas sportistu gatavošanos startiem.

Trīs reizes dienā ēterā būs "Olimpiskās ziņas"(plkst. 13:00, 17:00 un 19:00). Tās veidos žurnālists Sandijs Semjonovs. Raidījumā būs viskarstākie jaunumi, kā arī speciālreportāžas no Pekinas. "Olimpiskās ziņas" katru darbdienu trīs reizes būs skatāmas arī LTV1 ēterā: tās sāksies neilgi pirms 8:00 no rīta, kā arī 18:30 un 23:10.

Tūdaļ pēc ikdienas "Olimpiskajām ziņām" pēc septiņiem vakarā sāksies "Olimpiskā studija". Vairāk kā stundu garo pārraidi vadīs Uģis Joksts un Unda Priedīte. Te gūsim visplašāko informāciju par konkrētajā dienā notikušo: ne tikai sacensību atstāsti, bet arī reportāžas no Pekinas, sazvanīšanās ar sportistiem, treneriem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem.

Neilgi pēc pusnakts LTV7 būs skatāma arī "Olimpiskā dienasgrāmata", kurā būs ietverts svarīgākais Pekinā.

Vislielāko uzsvaru LTV7 liks uz sporta sacensību tiešraidēm no Pekinas. Ja vienlaicīgi sakritīs divi vai trīs interesanti notikumi, tiešraidē tiks rādītas svarīgākās sacensības, bet pārējās sacīkstes - ierakstā jau pēc tiešraides izskaņas.

Liela uzmanība tiks pievērsta sporta spēlēm, vieglatlētikai, peldēšanai un vingrošanai, arīdzan visu Latvijas sportistu startiem. Tiešraidēs un vēlāk atkārtojumos skatītāji LTV7 ēterā varēs sekot Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlēm, tāpat Viktoram Ščerbatiham svarcelšanā, Ernestam Gulbim tenisā, mūsu BMX braucējiem, pludmales volejbolistiem, vieglatlētiem un arī pārējiem Latvijas sportistiem.

Protams, LTV7 pārraidīs arī interesantākās sporta spēles bez Latvijas sportistu līdzdalības, kā arī visas cīņas par medaļām. Par speciālām reportāžām no Pekinas gādās divas filmēšanas grupas; sižeti tiks montēti notikumu epicentrā - Pekinā, uz kurieni dosies 15 cilvēku radošā un tehniskā grupa, kuras sastāvā ir komentētāji, operatori, videoinženieris un koordinatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!