Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Māris Jučers nebija gaidījis iespēju debitēt Latvijas valstsvienības rindās piektdien notikušajā pārbaudes spēlē ar Somiju, pēc mača atzinās "Liepājas metalurga" komandas vārtsargs.

Vienā no spēles epizodēm cirkšņa savainojumā iedzīvojās izlases pašreiz nomināli otrais vārtsargs Edgars Lūsiņš, kurš, kā jau vēstīts, tādējādi nepalīdzēs Latvijas izlasei pasaules čempionātā. Viņa vietu vārtos ieņēma Jučers, kuram šī bija debija izlases rindās.

"Negaidīju došanos vārtos, jo vārtsargs nekad negaida kolēģa traumu," pēc mača izteicās Jučers. "Pirmajā "golā" likās, ka ripu esmu piespiedis zem muguras, bet tomēr to iebakstīja vārtos. Neko nevarēju tur izdarīt. Savukārt otro ripu iesita kā tenisā."

"Tomēr pats esmu apmierināts ar parādīto spēli, arī aizsargi man palīdzēja, bet pats centos palīdzēt arī viņiem," piebilda Jučers.

Jučers atzina, ka uzaicinājums uz Latvijas izlasi viņam nebija pārsteigums, jo sarunas bijušas jau pirms spēlēm ar Zviedriju, tomēr pēc pārdomu brīža vārtu vīrs atklāja, ka tas tomēr bija pārsteigums.

"Pirms tam nebiju nedēļu trenējies, saņēmu zvanu, sakravāju mantas un braucu uz Rīgu. Izlasē ir interesanti treniņi, tāpēc ātri iegāju ritmā," izteicās Jučers, kurš pauda apņēmību cīnīties par vietu Latvijas izlases sastāvā.

Piektdienas spēle traumas guva arī centra uzbrucējs Sergejs Pečura un aizsargs Māris Jass, taču viņi vēl var pretendēt uz vietu Latvijas izlasē.

Kā ziņots, piektdienas spēlē Latvijas hokejisti savā laukumā ar 3:5 (1:1, 2:2, 0:2) piekāpās Somijas valstsvienībai.

Latvijas un Somijas izlases savā starpā tiksies arī pasaules čempionāta apakšgrupu sacensībās.

Pēc mačiem ar Somiju Latvijas izlase 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju, bet pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!