Foto: F64
Vankūveras olimpiskajās spēlēs sudraba medaļu izcīnījušais Latvijas skeletonists Martins Dukurs atzīst, ka bez zelta palicis paša pieļauto kļūdu dēļ, un izšķirošais brauciens viņam bijis visneveiksmīgākais.

Foto galerija

Pēc trijiem braucieniem Martins Dukurs bija līderis, taču pēdējā braucienā viņu par 0,07 sekundēm apsteidza kanādietis Džons Montgomerijs, atstājot latvieti sudraba godalgas pozīcijā.

Martins Dukurs žurnālistiem stāstīja, ka ceturtajā braucienā pieļāvis kļūdas trases vidusdaļā un lejasdaļā. "Pēdējais brauciens Vistleras trasē bija sliktākais no četriem," viņš teica. Savukārt jautāts, cik ļoti viņš pārdzīvo palikšanu bez zelta medaļas, Martins Dukurs atbildēja, ka "ar katru brīdi arvien mazāk".

"Dalītas jūtas šobrīd. Ar katru brīdi gan paliek labāk. Esmu vairāksarūgtināts par to braucienu, nekā par tā rezultātu. Man šīs ir pirmāsOlimpiskās spēles, kurās es varu kaut kur aizķerties, tāpēc es braucu pēcjebkura kaluma medaļas. Ņemot vērā kā gāja treniņos, es esmu apmierināts,"sacīja sportists.

Jautāts, kam viņš veltītu savu izcīnīto godalgu, MartinsDukurs atbildēja, ka noteikti tēvam Dainim Dukuram: "Noteikti, noteikti es gribētu medaļu veltīt tēvam, kurš ieguldījis milzīgu darbu. Un gribu patetikties visiem cilvēkiem, kuri mums ticēja jau no paša sākuma,kad mēs vispār sākām darboties. Varbūt sākumā gājām nepareizā virzienā, bet tik tālu esam tikuši. Mēs esam apmierināti. Laiks rādīs,kā būs ar nākamajām Olimpiskajām spēlēm, bet es domāju, ka nav pamatanokārt galvu, jāiet uz priekšu!"

Viņš neslēpa, ka būtu bijis gatavs ziedot zelta medaļu, lai tik uz olimpiskā pjedestāla stāvētu abi ar brāli: "Es jau pie sevis domāju -labi, man nevajag zeltu, uzkāpjam uz pjedestāla abi divi - paņemam sudrabu un bronzu!"

Martins Dukurs par kopvērtējuma līderi kļuva jau pēc pirmā brauciena un vadošo pozīciju saglabāja arī pēc trešā brauciena, taču pēdējā braucienā viņu apsteidza mājinieks Džons Montgomerijs, kuram Martins Dukurs četru braucienu summā zaudēja tikai 0,07 sekundes. Tomass Dukurs ierindojās ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!