Spānija ir spēcīga komanda un mēs neizturējām viņu spiedienu, pēc zaudējuma Eiropas sieviešu basketbola čempionāta E apakšgrupas pēdējā spēlē ar Spāniju pirmdien izteicās Latvijas valstsvienības spēlētāja Sabīne Niedola.

imageFoto galerija

"Kopumā spēlējām labi, bet kaut kas tomēr pietrūka. Spānija ir spēcīga komanda un mēs neizturējām viņu spiedienu," pēc mača atzina Niedola. "Kad viņas veica izrāvienu, mēs nespējām atgūties un panākt izlīdzinājumu. Mača beigu daļā mums pietrūka arī spēks, lai vēl saglabātu kaut nelielu intrigu spēlē un pacīnītos par uzvaru."

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien ar rezultātu 60:67 (19:17, 13:14, 17:16, 11:20) piekāpās pašreizējai Eiropas vicečempionei Spānijai, līdz ar to ierindojoties trešajā vietā grupas kopvērtējumā.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pēcspēles preses konferencē nepiedalījās, tāpēc treneru viedokli par spēli izteica Zvirgzdiņa palīgs Hulians Almans Martiness.

"Sagaidījām smagu spēli un zinājām, ka tā ritēs ļoti līdzīgi. Taču Spānija ir mazliet augstāka līmeņa komanda," izteicās Martiness. "Lai mēs varētu cīnīties pret tādām pretiniecēm, mums, pirmkārt, jāiegūst pārliecība par saviem spēkiem. Un tad arī veiksme mums stāvēs klāt."

"Vēlu veiksmi Latvijai šajā turnīrā. Pirmās divas trešdaļas bija līdzīgas, taču otrajā puslaikā sākām spēlēt ātrāk, piespiežot Latvijas spēlētājas pagurt," atzina Spānijas valstsvienības galvenais treneris Evaristo Peress. "Bieži veicu maiņas, jo pret Latvijas agresīvo aizsardzību ir grūti vienmērīgi nospēlēt visas 40 minūtes, tāpēc nepieciešama bieža spēlētāju rotācija."

"Gaidījām šādu spēli, jo zinājām, ka Latvija cīnīsies par uzvaru, lai ieņemtu pirmo vietu apakšgrupā," pēc mača teica Spānijas izlases līdere Amaja Valdemoro, kurai spēle pret Latviju bija pirmā šajā Eiropas čempionātā. "Mums bija jāspēlē labi aizsardzībā, īpaši pret Aneti Jēkabsoni-Žogotu, kas ir viena no labākajām spēlētājām Eiropā. Arī pārējām Latvijas izlases spēlētājām centāmies neļaut izdarīt daudz metienu."

"Anna Montanjana šodien aizvadīja lielisku spēli un ar savu sniegumu iedvesmoja arī pārējās spēlētājas, kas precīzi ievēroja visus trenera norādījumus," teica Valdemoro. "Tagad skatīsimies, kas būs mūsu pretinieces ceturtdaļfinālā, taču mēs nedomājam par medaļām, bet nopietni gatavojamies katram mačam un katrai komandai."

Latvijas izlasei ceturtdaļfinālā ceturtdien, 18.jūnijā būs jācīnās ar F apakšgrupas otrās vietas ieguvējām, kuras kļūs zināmas otrdien, tiekoties abām spēcīgākajām šīs grupas komandām - Krievijai un Francijai. 19.jūnijā tiks aizvadītas pusfinālu spēles, bet 20.jūnijā noskaidrosies gan Eiropas čempiones, gan pārējo septiņu vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!