Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlasei pārbaudes spēlēs ar Austriju tomēr vēl nepalīdzēs uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, ziņo Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienests.

Viņa vietā uz šīm spēlēm dosies jaunais uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

"Par Ņiživiju, tāpat Ģirtu Ankipānu un vēl vairākiem citiem spēlētājiem pagaidām nav zināms, vai viņi mačos ar Austriju būs spējīgi doties laukumā," saka LFH preses sekretārs Māris Gorbunovs, atgādinot, ka daudzi valstsvienības hokejisti turpina atlabt no traumām. "Tāpēc tika izlemts, ka pagaidām vērtīgāk būs dot iespēju Vilkoitam uzspēlēt."

Kā ziņots, Ņiživijs šopavasar Latvijas izlasē vēl nav spēlējis, jo uzreiz pēc sezonas noslēguma Rīgas "Dinamo" komandā viņš steidza sakārtot veselību.

Šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts un Rodrigo Laviņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un, visticamāk, arī Edgars Lūsiņš un Kārlis Skrastiņš.

Savukārt pārbaudes spēlēs traumu dēļ pagaidām bez Ņiživija vēl nav piedalījušies arī Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš un Arvīds Reķis, no kuriem pēdējais gan devies uz pārbaudes spēlēm ar Austriju, bet pirmajās pārbaudes cīņās traumas guvuši Sergejs Pečura, Oskars Cibuļskis un Māris Jass un viņu turpmākā dalība valstsvienībā šopavasar ir neskaidra.

Šonedēļ izlasei pievienosies Artūrs Kulda, Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Raitums, kuru pārstāvētajām komandām arī pagājušajā nedēļā noslēdzās sezona.

Latvijas hokeja izlases spēles ar Austriju, kas tiks aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros, notiks trešdien un ceturtdien.

Pēc tam pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Austriju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers;

aizsargi - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Redlihs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Mārtiņš Jakovļevs, Alberts Iliško, Arvīds Reķis;

uzbrucēji - Aleksejs Širokovs, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Ģirts Ankipāns, Ronalds Ķēniņš, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Juris Štāls, Kristiāns Pelšs, Raimonds Vilkoits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!